Відбулося засідання спостережної комісії

Дата: 08.05.2019 12:01
Кількість переглядів: 522

При райдержадміністрації діє спостережна комісія, основним завданням якої є організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання. У своїй діяльності районна спостережна комісія тісно співпрацює з Яготинським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області, Яготинським  відділенням Переяслав- Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Київській області, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації, районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, НКП "Яготинська центральна районна лікарня" Яготинської районної ради, управлінням пенсійного фонду та громадськими організаціями.

8 травня  2019 року, в малому залі адміністрації під головуванням виконувача обов’язків керівника апарату адміністрації Т.О.Орел відбулося чергове засідання спостережної комісії.

В рамках засідання присутні розглянули питання щодо порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк та розподіл осіб які звільнилися з місць позбавлення волі між членами спостережної комісії.

Станом на 08.05.2019 року на обліку в Яготинському районі перебуває 4 особи звільнені з місць позбавлення волі, які згідно рішення спостережної комісії розподілені між членами спостережної комісії для супроводу.

У ході розгляду питань акцентувалася увага на належній соціальній адаптації раніше засуджених осіб та унеможливлення їх повторного втягнення в злочинну діяльність. В рамках роботи комісії члени комісії прийняли ряд рішень, зокрема, забезпечувати і в подальшому належну співпрацю з Яготинським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області, Яготинським  відділенням Переяслав- Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Київській області, спостережною комісією райдержадміністрації та органами місцевого самоврядування в районі щодо профілактики рецидивної злочинності та її попередження.

Окремо секретар комісії Л.В.Блощинська-Котьонок зауважила про необхідність і в подальшому проводити щомісячну звірку осіб, які умовно-достроково звільнені за поданнями установ виконання покарань; забезпечення неухильного виконання всіх пунктів плану роботи спостережної комісії на 2019 рік та постійного висвітлення роботи комісії у засобах масової інформації району та офіційного веб-сайту райдержадміністрації. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування