Про хід оздоровлення у Яготинському районі

Дата: 10.06.2019 11:52
Кількість переглядів: 588

Фото без описуНа базі 17 загальноосвітніх навчальних закладів Яготинського району з 28.05. по 13.06.2019 працюють 17 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням та 3 мовних табори. До оздоровлення залучили до відпочинку у пришкільних таборах 760 учнів, а саме  595 – у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням дітей і 165 – у мовних таборах. До активного відпочинку у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням дітей  і літніх мовних таборах першочергово залучені діти  - сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти інваліди, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО, діти постраждалі внаслідок ЧАЕС, талановиті та обдаровані діти.     

Період оздоровлення триватиме 14 календарних днів. На період оздоровлення  виділено 158 тис. грн.: на табори з денним перебуванням виділено 136,367 тис. грн., мовні табори – 21,63 тис. грн. Вартість одного дітодня в становить близько

 14,85 грн.

Адміністраціями шкіл було проведено ряд заходів в плані підготовки до відкриття таборів. Так, з метою забезпечення санітарного і  епідеміологічного благополуччя  проведена дезінфекція водопровідної мережі в загальноосвітніх закладах міста Яготина та Яготинського району.

        Обов’язковою умовою зарахування дитини до табору  стала заява батьків та наявність полісу добровільного особистого страхування. Слід відмітити стовідсоткове страхування дітей у всіх пришкільних таборах.

Функціонування таборів відбувається відповідно до чинної нормативно-правової бази, на підставі актів відкриття. Табори мали  необхідну документацію, а саме: нормативні документи місцевого органу влади, відділу освіти щодо організації літнього відпочинку школярів; Положення про літній оздоровчий табір; книги наказів пришкільного табору, серед яких  обов’язковими є такі: «Про організацію  роботи шкільного оздоровчого табору», «Про  розподіл  дітей по загонах і закріплення  вихователів  за загонами», «Про відповідальність працівників пришкільного табору   за життя і здоров’я  дітей», «Про профілактичну  роботу щодо запобігання  дитячого травматизму», «Про протипожежну безпеку в пришкільному таборі»; медичні документи (санітарні книжки працівників пришкільного табору); організаційні документи: заяви батьків, посадові інструкції для всіх працівників, план роботи пришкільного табору, двотижневе меню (погоджене санстанцією) та щоденне меню; документи з питань профілактики травматизму та охорони  здоров’я:  інструкції з охорони праці та безпеки життєдіяльності для працівників і вихованців табору;  куточок основ безпеки життєдіяльності;  журнал реєстрації інструктажів  з охорони праці та безпеки  життєдіяльності ,  інструкція про дії вихователів на випадок пожежі,  план  евакуації на випадок пожежі в пришкільному таборі.

В таборах працює 250 працівники, з них педагогічних –  223 осіб, досвідчених вчителів закладів загальної середньої освіти району. До роботи в таборах було залучено  працівників  сільських ФАПів та амбулаторій.

В таборах  з денним перебуванням проведено спортивно-масові, еколого-натуралістичні, природоохоронні заходи, творчі конкурси, майстер-класи, краєзнавчі екскурсії та туристичні поїздки, відвідування музеїв, що сприяло розвитку творчих здібностей дітей, формуванню патріотичної свідомості, навичок здорового способу життя.

Під час роботи таборів були здійсненні  екскурсії: Добраничівська стоянка,  музей-садиба Катерини Білокур, м. Переяслав-Хмельницький музей під відкритим небом,  Яготинський краєзнавчий музей, с.Лемешівка музей Закревських, м. Київ,  м. Канів.

Цікаві заняття з англійської мови, ігри для розвитку математичних здібностей, години економічних знань, конкурси малюнків на асфальті, на папері та конкурси власних виробів, майстер-класи із квілінгу, інсценізація казок, випуск цікавих стінних газет, конкурс зачісок, день усмішок, дні народних традицій, день української пісні та вишиванки  порадували всіх конкурсом на краще знання українських пісень, вшанування пам’яті Катерини Білокур.

А у 3 школах працювали також англомовні табори – це  явище, має вже п’ятирічний  досвід  в нашому районі. Було набрано 165 учнів із задоволенням і цікавістю продовжують підкорювати вершини знань з англійської мови, при цьому добре відпочиваючи. Конкурси, змагання, екскурсії, ігри, театралізована діяльність, проектна на гурткова робота, - все переважно англійською. Навіть, на сніданках та обідах потрібно користуватися англомовною лексикою.

Педагоги в таборах, це не тільки вчителі англійської та німецької мов, а й керівники гуртків, творчі освітяни  різних фахів, створюють ситуацію радості і успіху для кожної дитини.

Протягом відпочинкового періоду випадків отруєнь, захворювань, санепідускладнень, нещасних випадків у пришкільних таборах не зареєстровано.  

У період роботи таборів працюють гуртки еколого-натуралістичного, культурно-масового та фізкультурно-оздоровчого напрямів, кожен день перебування в таборі проходить під відповідною тематикою: День Дружби, День захисту дітей, Люби і знай свій рідний край, Я - моя родина –Україна- світ, День Патріоиа,  День здоров’я,  День Казки та інші

Особливою популярністю користується у дітей художньо-естетичний напрям роботи, бо саме заходи такої спрямованості  сприяють розвитку обдарованості, дозволяють вихованцям реалізовувати  свої творчі можливості, спробувати себе  в різних ролях, проявити свій творчий потенціал, свідченням чого стали – квести «Долоньки єднання», «Найрозумніші», « У пошуках скарбів»,  «Ми патріоти нашої держави», «Подорожуючи Великобританією», дні туризму, піратів, музики, конкурс краси та грації « Міс табору 2019», спортивні естафети, брейн-ринг « Козацькими стежками», флеш-моби, малюнки на асфальті, перегляди мультфільмів, театралізовані вистави, ігри розвиваючі, спортивні, англомовні

Виховна робота, що проводиться у таборах з денним перебуванням та мовних таборах, була спрямована на виховання в учнів національного почуття поваги та любові до Батьківщини і народу, до його віковічних, моральних і духовних здобутків.

Для того, щоб двері таборів були відкриті, працювало багато дорослих. Це керівники шкіл, вчителі англійської та німецької мов, педагоги інших фахів. А ще – волонтери, спонсори, меценати, які сприяли матеріальній підтримці дитячого дозвілля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування