Відбулася нарада щодо забезпечення виборчого процесу під час проведення виборів Президента України

Дата: 05.03.2019 11:46
Кількість переглядів: 745

Фото без опису5 березня 2019 року під керівництвом виконувача обов’язків керівника апарату адміністрації Т.О.Орел за участі голів виконавчих комітетів сільських рад та керівників установ відбулась нарада щодо якісного забезпечення виборчого процесу та завдань органів місцевої влади на період підготовки та проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Відповідно до ст.39, Закону України «Про вибори Президента України»,  органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень: надавати їм необхідні приміщення відповідно до нормативів, що встановлюються цим Законом та прийнятими відповідно до нього актами Центральної виборчої комісії, (Постанова ЦВК від 4 березня 2014 року №31 із змінами, внесеними згідно з Постановою ЦВК №194 від 02 лютого 2019 року) транспортні засоби, засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій. Так, в  ході наради було проаналізовано стан забезпечення виборчих дільниць всіма необхідними засобами.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату адміністрації Л.М.Борисенко зазначила, що постановою Центральної виборчої комісії затверджено календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

До 12 березня будуть утворені дільничні виборчі комісії дільниць. Склад дільничних виборчих комісій формується відповідно до вимог виборчого законодавства та постанов Центральної виборчої комісії. Тож для роботи дільничних виборчих комісій необхідно виділити приміщення згідно з вимогами ЦВК, надати згідно із встановленими  нормами транспортні засоби, засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку. Наразі в Яготинському районі будуть діяти 38 виборчих дільниці.

В рамках наради сільським головам та керівникам  установ було наголошено на необхідності сприяти у межах повноважень якісній організації виборчого процесу



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування