ДО УВАГИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ: ЗМІНИ В ПРОГРАМІ ЗДЕШЕВЛЕННЯ КРЕДИТІВ!!!

Дата: 13.11.2018 11:46
Кількість переглядів: 404

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 07.11.2018 № 918 «Про визнання таким, що втратив чинність, пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 254» ЗНЯТО ОБМЕЖЕННЯ щодо можливості у 2018 році отримувати компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами лише позичальникам, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн гривень.


Прийняття постанови надає можливість всім суб’єктам господарювання, які відповідають умовам Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300, скористатись програмою державної підтримки за залученими в банках коротко- та середньостроковими кредитами.
Розмір компенсації за такими кредитами встановлено на рівні:
облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, — для позичальників, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень, та позичальників, які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин;
50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними 
договорами, — іншим позичальникам.
Компенсації підлягають відсоткові ставки за короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат та середньостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення.
Найближчим часом наказом Мінагрополітики буде здійснено Розподіл бюджетних призначень на суму 200 млн грн між структурними підрозділами облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку.
Заявки підприємств приймаються секретарем обласної конкурсної комісії до 28 листопада 2018 р. (включно) за адресою м. Київ, вул. Велика Васильківська, 13, к. 306. Телефон: 234-45-87.

Натисніть тут, щоб швидко відповісти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування