У селі Райківщина відбулися громадські слухання з питань охорони правопорядку

Дата: 14.11.2018 11:43
Кількість переглядів: 693

Фото без описуНа виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 24.05.2017 №281 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, належної координації дій органів виконавчої влади у Київській області» з метою вивчення стану правопорядку в населених пунктах Яготинського району 13 листопада в приміщенні сільського будинку культури с.Райківщини відбулися громадські слухань з питань охорони правопорядку.

Основною метою даного заходу є вивчення криміногенної ситуації в населеному пункті, дотримання законодавства та забезпечення охорони громадського порядку.

В громадських слуханнях взяли участь перший заступник голови Яготинської районної державної адміністрації Т.П.Сухенко, сільський голова Райківщинської сільської ради В.Г.Парфененко, начальник відділу превенції Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу Головного управління поліції у Київській області Ю.Д.Чупрун, провідний бухгалтер Яготинського відділення поштового зв’язку  №8 м.Яготин Київської міської дирекції ПАТ «Укрпошта» Н.В.Єфіменко, керівники структурних підрозділів адміністрації, мешканці с.Райківщини.

На порядок денний були винесені питання щодо стану правопорядку та злочинності в межах Райківщинської сільської ради; залучення на строкову та службу за контрактом до Збройних сил України; про надання субсидій населенню та роботи поштового відділення в с.Райківщина.

Представник Яготинського РВК В.В.Скарнович доповів присутнім про залучення на строкову та контрактну військову службу у Збройні Сили України в Яготинському районі, переваги служби, соціальне забезпечення і тд.

Начальник відділу превенції Яготинського відділення поліції Ю.Д.Чупрун зауважив, що протягом 2018 році в журналі Єдиного обліку зареєстровано 48 правопорушень. За словами правоохоронця співпраця з місцевими мешканцями є вкрай важливою для дільничного. Він повідомив про скорочення штату дільничних інспекторів та велике навантаження на дільничного офіцера поліції та закликав небайдужих громадян активно спілкуватися з дільничним  та повідомляти про порушників громадського порядку.

Мешканці громади адресували представнику поліції чимало претензій, запитань і критики. Зокрема, цікавились, які заходи вжито поліцією за наслідками подій, які відбулися в с.Райківщина коли було пограбовано близько 20 домоволодінь. За вказаними фактами правоохоронець доповів про проведення операції із затримання злочинців та проведення досудового рослідування.

Перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко наголосила на тому, що зустрічі з громадою села необхідні, оскільки дають розуміння взаємодії правоохоронних органів з місцевими жителями.

Учасники громадських слухань ставили чимало запитань до керівництва. Серед них: надання субсидій населенню, роботи поштового відділення, соціального забезпечення учасників АТО.

Так, перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко, коротко зупинилась на змінах в законодавстві. З  жовтня субсидія призначається один раз на рік з травня поточного року по квітень наступного року, але розраховується на два періоди опалювальний і неопалювальний. Для більшості домогосподарств, яким субсидія була призначена на неопалювальний сезон 2018 року, в тому числі у нульовому розмірі, додатково звертатися до управління праці та соціального захисту населення не потрібно. Таким сім'ям розрахунок розміру субсидії на опалювальний період буде проведено в автоматичному режимі. В той же час доповідач детально зупинилась на окремих категоріях сімей, яким призначення житлової субсидії з 1 травня поточного року  здійснюється лише після подання нових заяви і декларації. Також Тетяна Петрівна відзначила, що наразі доповнено перелік умов, за яких субсидія не призначається, та змінено підхід при розрахунку доходів для призначення субсидії.

Провідний бухгалтер Яготинського відділення поштового зв’язку №8 м.Яготин Київської міської дирекції ПАТ «Укрпошта» Н.В.Єфіменко акцентувала увагу присутніх на проблемах, які стосуються обслуговування громадян листоношею та доставкою друкованої продукцію на територію села.

Під час проведення громадських слухань було проведено анонімне анкетування серед місцевих жителів стосовно стану забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян в межах населеного пункту.

За підсумками слухань, враховуючи всі пропозиції громади, відділком поліції буде розроблено відповідний план заходів щодо зниження рівня криміногенної обстановки на території Райківщинської сільської ради, з визначенням пріоритетних завдань, порядку дій, відповідальних осіб, строків виконання. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування