Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 14.03.2019 11:25
Кількість переглядів: 506

Фото без описуСума податкового боргу по Київській області зменшилася на 4,6 млн. грн.

У лютому 2019 року (станом на 01.03.2019) завдяки ефективно вжитим заходам та налагодженій взаємодії між підрозділами погашення боргу та іншими структурними підрозділами ГУ, загальна сума податкового боргу по Київській області зменшилася на 4,6 млн. грн. і станом на 01 березня 2019 року вона становить 4 634,4 млн. гривень.

Також завдяки спільно вжитим заходам між ГУ ДФС у Київській області, ГУ Пенсійного фонду України у Київській області та Головним територіальним управлінням юстиції у Київській області заборгованість з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в лютому п.р. зменшилася на 7,0 млн. грн. і станом на 01 березня 2019 року складає 525,3 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

У поточному році громадяни на діяльність Київської митниці ДФС не скаржились

З початку 2019 року до Київської митниці ДФС надійшло 24 письмові звернення від громадян (скарги відсутні), з них – 11 у лютому (аналогічна кількість - 11 письмових звернень від громадян за лютий  2018 року).

 Із заявами у лютому до митниці в основному зверталися:

  • щодо зовнішньоекономічної діяльності  ПП "Т", іноземного підприємства "ІК "ГК", ТОВ виробничо-комерційної фірми "М", ТОВ "СМПУ", ТОВ "КЦЗ";
  • щодо повідомлення про припинення дії довіреності на право керування транспортним засобом для вжиття заходів відповідно до вимог законодавства;
  • щодо отримання довідки про заробітну плату для надання до пенсійного фонду;
  • щодо розшуку міжнародних поштових відправлень;
  • щодо надання характеристики за період роботи у митниці.

 На 8 звернень надана вичерпна відповідь у встановлені законодавством терміни. На виконанні знаходяться 3 звернення.

 На особистому прийомі у керівництва митниці з початку року перебувало 7 осіб, з них у лютому - 4 (у 2018 році - 10 осіб, з них у лютому -  6 осіб). В основному громадяни звертались із питаннями щодо причин затримки митного оформлення вантажів.

ГУ ДФС у Київській області

 

На території Київської області 13626 діючих ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

На території Київської області 13626 діючих ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, в тому числі: алкогольними напоями – 7566, тютюновими виробами – 6060 ліцензія.

За лютий 2019 року видано 808 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі (алкогольними напоями – 471, тютюновими виробами – 337), призупинено – 37 ліцензій (алкогольними напоями - 20, тютюновими виробами - 17), анульовано - 50 ліцензій (алкогольними напоями - 35, тютюновими виробами – 15).

У лютому 2019 року від сплати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами надійшло 4464,9  тис.грн. або 171,9 відс. виконання (доведений показник – 2598,0 тис.грн.).

З початку поточного року за порушення статті 153 Закону України
від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" в частині продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, суб’єктам господарювання анульовано 7 ліцензії (алкоголь – 3, тютюн – 4). Загальна сума штрафних санкцій складає 95,2 тис.грн.

ГУ ДФС у Київській області

 

Кампанія «Декларування - 2019»

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що з 1 січня 2019 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2017 року, яка триватиме до 1 травня 2019 року.

Річну декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік зобов’язані подати громадяни, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню від осіб, які не є податковими агентами, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як  суб’єкти підприємницької діяльності чи як самозайняті особи, або від нерезидентів, зокрема, у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна; доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна; доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), тощо.

Також декларацію мають право подати громадяни з метою реалізації свого права на податкову знижку.

 Неподання, несвоєчасне подання декларації про доходи чи включення до деклараціївикривлених даних, неведення обліку чи неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку   тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, відповідно до ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, -   тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ця відповідальність не розповсюджується на випадки добровільного подання декларації (в т.ч. при реалізації права на податкову знижку).

ГУ ДФС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування