Голова адміністрації В.С.Шмигановський взяв участь у роботі пленарного блоку міжнародного саміту «Стратегічне партнерство: ОСВІТА#НАУКА#ВЛАДА»

Дата: 18.02.2019 11:24
Кількість переглядів: 699

15 лютого 2019 року голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський, начальник відділу освіти, молоді та спорту адміністрації Ю.В.Юхта та директор Яготинського НВК «СШ-ЗОШ І-ІІІ ст.. №1» Л.М.Бойко взяли участь у роботі пленарного блоку міжнародного саміту «Стратегічне партнерство: ОСВІТА#НАУКА#ВЛАДА», який відбувся у конференц-холі «Ірпінь» за участю дружини Президента України Марини Порошенко, голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука, представників міжнародних організацій і фундацій та дипломатичних установ, керівників закладів вищої освіти та наукових установ України.

Програма саміту включала в себе два модулі. Зокрема, 14 лютого відбулися  інтеграційні діалогові платформи на базі закладів освіти Київської області. А наступного дня в місті Ірпінь пройшло пленарне засідання міжнародного саміту. Серед почесних гостей - дружина Президента України Марина Порошенко, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, президент Академії педагогчних наук України Василь Кремень, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, народний депутат України Хвича Мепарішвілі.

Під час саміту відбувся змістовний діалог між представниками освіти, науки, влади, міжнародних організацій та фундацій, дипломатичних установ щодо шляхів розвитку галузі освіти.

В своєму виступі Марина Порошенко звернула увагу присутніх на суспільне значення реформи інклюзивної освіти: «Освіта визначає ступінь розвитку держави, інклюзивна ж освіта визначає ступінь розвитку суспільства, в якому ми живемо. А це – рівень підтримки один одного, рівень гуманності й толерантності у ставленні до «не таких, як ти сам». Ми з вами добре розуміємо, що інклюзивна реформа – це спільні зусилля держави та громадськості заради нашого майбутнього, заради наших дітей. Попереду ще багато наполегливої і системної роботи. Саме завдяки обговоренню проблеми розвитку освіти в цілому та інклюзивної освіти ми будемо впевнено рухатись в європейському напрямку і будувати сучасну, розвинуту, прогресивну Україну заради наших дітей”.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук оголосив усім присутнім, що  2019 рік в Київській області є Роком дитини. За словами Олександра Дмитровича в цьому напрямку вже багато зроблено, але є над чим працювати. Серед головних напрямків – робота з обдарованою молоддю, дітьми-сиротами, інклюзивна освіта та трансформація закладів інституційного догляду. «Діти – це наше майбутнє. Від того, якими вони виростуть, залежить майбутнє України. Тому ми маємо дати їм якісну освіту, знання, навички, які допоможуть їм бути щасливими і успішними. Висловлюю глибоку вдячність Марині Порошенко за розвиток інклюзивної освіти. Адже все, що робиться в країні у цьому напрямку, все що робиться на Київщині по інклюзивній освіті – це, перш за все, завдяки особистій ініціативі першої леді», - зазначив Очільник Київщини.

За результатами роботи саміту було підписано хартію, яка визначає стратегічні напрями модернізації освіти регіону. Підписантами Хартії стали Голова Благодійного фонду Порошенка, Дружина Президента України Марина Порошенко, Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, Директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова.

В документі йдеться про подальшу розбудову конструктивної взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування, громад та громадських об’єднань, наукових та освітніх інституцій. Всі дії підписантів спрямовуються на створення сприятливих умов для розвитку освіти і науки Київщини та об’єднання можливостей учасників Саміту.

Фото: редактор газети "Яготин - місто моє" Я.Ревенко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування