Голова адміністрації провів зустріч з працівниками НКП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Дата: 05.12.2018 11:20
Кількість переглядів: 900

Фото без опису4 грудня 2018 року, голова Яготинської районної державної адміністрації провів зустріч з лікарями, медичним персоналом НКП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» та завідувачами фапів, амбулаторій району.

Зустріч з колективом проходила у форматі діалогу, тому всі бажаючі мали можливість звернутися до голови райдержадміністрації щодо вирішення актуальних питань. Так, в ході обговорення проблемних питань Василь Степанович, акцентував увагу на дотриманні температурного режиму в медичних закладах та їх матеріально-технічному забезпеченні . За словами, працівників первинки в цьому році набагато комфортніше стало працювати, адже в приміщенні поліклініки тепло та затишно, пацієнти котрі відвідують заклад теж задоволені.

"Здоров'я людей, надання вчасної та якісної допомоги, коли людина захворіла, це є питання, яке має на даний час бути на першому плані всіх нас і органів державної влади і медичних закладів. Ми маємо налагодити таку співпрацю між медичними установами району, щоб люди мали впевненість в тому що медицина в районі працює на належному рівні", - підкреслив голова райдержадміністрації.

В рамках проведення зустрічі головний лікар НКП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І.Сахно зазначив, що на  сьогодні в районі заключено 26 642 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 81,76 %.

"Сьогодні після завершення зустрічі всім терапевтам закладу будуть вручені електрокардіографи",- повідомив Іван Іванович. Варто відмітити, що у 2015 році такий електрокардіограф був один на всю лікарню, а від сьогодні кожен терапевт має на «озброєнні» даний прилад.

«Людина повинна отримувати якісну медичну допомогу незалежно від того, де вона проживає – в місті чи в маленькому селі», – заявив очільник району. Василь Степанович, узяв на замітку всі пропозиції та наболілі для медпрацівників питання, що стосувалися проведення поточних ремонтів у ФАПах та придбанні транспортних засобів для сільської медицини.

На сьогодні кожен ФАП та амбулаторія забезпечені електрокардіографом, пульсоксиметром, тонометром та іншим необхідним обладнанням, також закуплені електровелосипеди для ФАП с. Супоївка та ФП с. Черкасівка.

Як заявив, очільник району в цьому році на медицину виділено більше 10 млн. грн. Так, за рахунок районного бюджету придбано ЕКГ «Холтер» ( 94 тис.грн.) апарат для визначення 37 видів аритмії, вказаний прилад є лише в обласних лікарнях та приватних клініках, а від тепер і в Яготинському районі, аналізатор гематологічний – 199 тис.грн.,медичні меблі, різне медичне обладнання на суму 507,7 тис.грн. Крім того, у шести підрозділах проведені поточні ремонти, на що витрачено більше 80 тис.грн.

В рамках реалізації заходів з енергозбереження виділено кошти на придбання 11 пластикових вікон для встановлення в закладах первинної допомоги.

Також варто відмітити, що голова адміністрації В.С.Шмигановський прийняв рішення про збереження пункту невідкладної медичної допомоги у Яготинському району. Дане рішення, було прийняте після численних зустрічей та переговорів, адже фінансування пункту буде покладено на місцевий бюджет.

В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в даній програмі. Функціонує 38 пунктів відпуску ліків. Даний показник один з найкращих в області. Сума виділених коштів на 2018 рік складає 1 208, 2 тис. грн. Днями на виконання Урядової програми «Доступні ліки» додатково виділено 120 000 гривень.

Зустріч керівника району з медпрацівниками відбулася в дружній атмосфері. Василь Степанович наголосив, що і надалі співпраця між владою та представниками медицини буде тісною та результативною.

На завершення зустрічі голова райдержадміністрації подякував медикам за належну роботу і зазначив, що зі свого боку всіляко сприятиме у вирішенні проблем, з якими вони зіштовхнулися



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування