В селищі Черняхівське Двірківщинської сільської ради відкрито відремонтований фельдшерський пункт

Дата: 17.01.2019 11:18
Кількість переглядів: 775

Фото без описуДнями у селещі Черняхівське Двірківщинської сільської ради відкрито відремонтований фельдшерський пункт. За словами керівника КНП «Яготинський центр первинної медико-соціальної допомоги» І.І.Сахна, приміщення колишнього ФАПу потребувало капітального ремонту, а більша його частина взагалі перебувала в незадовільному стані. Здійснювати прийом хворих у такому закладі ставало дедалі проблематичніше.

Голова адміністрації В.С.Шмигановський, голова виконавчого комітету Двірківщинської сільської ради О.В.Івахно, начальник управління фінансів адміністрації О.І.Барсук, головний лікар КНП «Яготинський центр первинної медико-соціальної допомоги» І.І.Сахно завітали до закладу з метою перевірки проведених робіт з капітального ремонту приміщень ФП.

Спільними зусиллями із бюджету села та району були виділенні кошти на ремонтні роботи у ФАПі, які відповідають всім сучасним вимогам. Загалом капітальний ремонт закладу обійшовся у 139 тис.грн., будівельні роботи виконані фізичною особою-підприємцем Довгим А.В. Після ремонту в приміщенні фельдшерського пункту обладнали приймальню, оглядовий кабінет, а також кімнату для прийому хворих та щеплень, які й оглянули

Як розповідають місцеві мешканці, раніше фельдшерський пункт більше нагадував стару сільську хату, яка от-от завалиться. Натомість, нині у всіх кімнатах фельдшерського пункту зроблений капітальний ремонт, проведено заміну підлоги, встановлені металопластикові вікна та замінені вхідні та міжкімнатні двері.

Завідуюча ФАПом А.В. Крисенко зазначає, що люди в селі дуже вдячні за такий чудовий подарунок і хоча мешканців тут небагато - всього лишень 80 осіб, але навіть поїхати до м.Яготин, щоб отримати консультацію лікарів, сільчанам складно. Особливо радіють молоді мами, люди літнього віку, - наголошує завідуюча.

 Сама ж жінка у медицині не так давно, але тут її знають і цінують і як фахівця, і як людину. На цю тендітну й скромну жінку-фельдшера сьогодні покладена надзвичайно важлива життєва місію, яка полягає у наданні першої невідкладної медичної допомоги мешканцям села, прийомі хворих, обході пенсіонерів та патронажі 20-ти дітей. Вона ж добре з цим справляється і радіє, що за підтримки чуйних і добропорядних людей умови праці та обслуговування пацієнтів тепер значно поліпшились.

         Наразі заклад забезпечений всіма необхідними медичними препаратами, які централізовано надходять від КНП «Яготинський центр первинної медико-соціальної допомоги» та благодійної допомоги від компанії «Нива Переяслівщина», яка щороку виділяє кошти на придбання медичних препаратів для ФП населених пунктів, в яких вони орендують землі.

На сьогодні на озброєнні фельдшера є тонометр, глюкометр, електронні дитячі ваги та ще ряд засобів для роботи з пацієнтами.

Загалом голова адміністрації В.С.Шмигановський залишився задоволений побаченим. - «Ми повинні і надалі працювати у напрямку розвитку медицини на селі. Дорослі, діти чи старші люди повинні мати гідне медичне забезпечення незалежно від того, де вони проживають – в місті, селищі чи селі», – зазначив Василь Степанович.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування