Рада регіонального розвитку Київщини: визначено головні завдання по стратегії розвитку Київщини

Дата: 26.02.2019 11:13
Кількість переглядів: 687

Фото без опису25 лютого у місті Бровари відбулося засідання Ради регіонального розвитку Київщини за участю Президента України Петра Порошенка.  В заході взяли участь віце-премєр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, народні депутати України, представники структурних підрозділів Київської ОДА, голови районних державних адміністрацій, районних рад  та об’єднаних територіальних громад.

До складу делегації Яготинського району ввійшли голова адміністрації В.С.Шмигановський, голова районної ради П.В.Гайдай, міський голова Н.М.Дзюба, керівники закладів охорони здоров’я, сільські голови.

Під час засідання обговорювалися питання стратегії реалізації Плану перспективного розвитку Київської області на період 2019-2021 років, інвестицій та міжнародного партнерства у сфері агропромислового розвитку, успіхів реформи децентралізації, а також визначено пріоритетні завдання для місцевих органів виконавчої влади та самоврядування.

Президент Петро Порошенко під час виступу на Раді регіонального розвитку Київщини наголосив, що монетизація субсидій і індексація пенсій є початком ефективних кроків у боротьбі з бідністю.

«В цілому по Україні субсидії наразі отримують 3 мільйони 700 тисяч домогосподарств, наголошую, з яких 70% це пенсіонери», - зауважив Петро Порошенко. Глава держави підкреслив, що вже в березні громадяни отримають на руки живі гроші і самі будуть оплачувати ними комунальні послуги. В середньому субсидія складає 1600 грн. Він додав, що це є довірою до людей.

Президент наголосив, що з 1 березня запроваджується нова практика – автоматична індексація пенсій. «Наголошую, що ще в 2017 році була визначена дата 1 березня 2019 року. Пенсії зростуть у понад 8 млн пенсіонерів. 

Віднині така процедура буде автоматично здійснюватися щороку з урахуванням двох факторів: перша – рівень інфляції, друге – зростання середньої заробітної плати в країні», - наголосив Петро Порошенко. За його словами, поточний перерахунок пенсій склав 17% і має складати не менше 100 грн. За словами Президента, це буде здійснюватися за рахунок надходжень від розмитнення автомобілів на європейських номерах. До державного бюджету і Пенсійного Фонду від «євробляхерів» -  надійшло 13,6 млрд  грн. І сьогодні є в нашому розпорядженні, щоб забезпечити ці виплати. Частина пішла на покриття дефіциту, левова частина – піде зараз на одноразову виплату для компенсації індексації 2015-2016 років. Загалом це складає 2410 грн. – отримає кожен пенсіонер з мінімальною виплатою додатково до своєї надбавки. Ця виплата буде здійснюватися двома рівними траншами по 1205 грн. в березні і квітні», - наголосив Глава держави.

Президент також зазначив, що Голова Київської ОДА поінформував його про перспективи розбудови міжнародного аеропорту в місті Біла Церква. «Це не просто запасний аеропорт до Києва. Це є новий об’єкт, який сприятиме стратегічному розвитку Київської області. Найголовніше – у Білій Церкві буде створено сотні нових робочих місць», - переконаний Петро Порошенко.

«Ще одна цифра Київська область третя в Україні за обсягом іноземних інвестицій область. У рамках 44 інвестиційних проектів з 2014-го створено більше 110 тисяч робочих місць, працює шість індустріальних парків. Крім того, у Богуславському районі відкрито унікальний для сільської місцевості спортивний комплекс зимових видів спорту з льодовою ареною цілорічного користування. У Бориспільському районі запрацювали офісно-виставковий комплекс Mitsubishi та автосервісний центр «VolvoCar – Київ Аеропорт». У Бородянському районі зведено термінал для зберігання скрапленого газу. У Броварському районі введено в експлуатацію найбільшу сонячну електростанцію в області – першу чергу Димерської СЕС», - перерахував Глава держави.

 Окремо Петро Порошенко наголосив і на успіхах реформи децентралізації, адже передача повноважень на місця – це потужна мотивація самим заробляти на себе.  «Децентралізація вдихнула нову енергію в місцеве самоврядування. Результат енергії – нові дороги, спортивні майданчики, енергоефективні школи та дитсадки, освітлення вулиць і нові умови для підприємництва», - додав Президент.

Як приклад, було наведено динаміку розвитку місцевих бюджетів столичної області. До бюджетів ОТГ Київської області у 2018 році в середньому збільшилися на 24%. «Ці цифри означають, зокрема, будівництво 17 сучасних амбулаторій у 11 районах Київської області та ОТГ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування