З 2019 РОКУ У СЛУЖБІ ЗАЙНЯТОСТІ ВПРОВАДЖЕНО КАР’ЄРНОГО РАДНИКА

Дата: 28.01.2019 10:59
Кількість переглядів: 484

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів від 19 вересня 2019 року №792 було затверджено “Порядок реєстрації, переєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу”, який вступив у дію з 1 січня 2019 року.

Порядок запровадив суттєві зміни у підході роботи в центрах зайнятості.

Перш за все, впроваджено інститут кар’єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри, з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи. Кар’єрний радник працює з кожним клієнтом окремо. Він зможе визначити перешкоди, які стоять перед клієнтом на ринку праці в момент працевлаштування, та допоможе подолати їх. Клієнт має змогу обрати собі кар’єрного радника. А той, у свою чергу, має стати дієвим помічником клієнта служби зайнятості, який допоможе визначити правильні шляхи не лише у працевлаштуванні, а й у побудові кар’єри та започаткуванні власної справи.

Окрім того, у роботі центрів зайнятості запроваджені профілювання безробітних та шукачів роботи для оцінки можливості їх працевлаштування з урахуванням навичок, кваліфікацій та надання адресних послуг для повернення таких осіб на ринок праці. Введені індивідуальні плани надання послуг та працевлаштування. Такий план буде спільною програмою дій кар’єрного радника та зареєстрованого безробітного, що міститиме спільні зобов’язання обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечить індивідуальний супровід і організацію надання послуг.

Саме кар’єрний радник буде узагальнювати майже всю інформацію по безробітному, як з питань підбору роботи, так і у питанні щодо можливості формувати та розвивати нові професійні навички та компетентності, які користуються попитом на ринку праці.

Звернутись до кар’єрного радника можуть не лише безробітні, а й ті, хто не планує ставати на облік до центру зайнятості, а потребує лише підтримки в управлінні своєю кар’єрою чи у професійному розвитку. Особа, яка шукає роботу та потребує послуг служби зайнятості, може звернутися до будь-якого центру зайнятості, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

Для отримання детальної інформації можна звернутися до будь-якого зручного центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування