Профорієнтаційні уроки для учнів «Джерела інформації про професії» та «Формула вибору професії. Складова «Можу»

Дата: 28.01.2019 10:46
Кількість переглядів: 524

  25 січня 2019 року для учнів  8-Г та 9-Б класів  Яготинської ЗОШ №2 були проведені інтерактивні профорієнтаційні уроки   на тему: «Джерела інформації про професії» та «Формула вибору професії. Складова «Можу».

    Провідний фахівць Яготинської районної філії КОЦЗ Просяник В. провела  з учнями 8-Г класу інтерактивну  міні - дискусію та  вправи, які  дали  можливість  більш детально ознайомитися з джерелами інформації про професії, а саме, розповіла про книги, газети, журнали, буклети, фільми, профорієнтаційні сайти, соціальні мережі,  професіографічні екскурсії,  дні відкритих дверей навчальних закладів, курсів, ярмарки професій, та про спілкування з друзями, родичами, знайомими, вчителями, профконсультантами служби зайнятості .

  В кінці уроків школярі дружно відповідали на запитання та визначили для себе найбільш доступні ,цікаві та надійні джерела інформації про професії .

Учні 9-Б класу прослухали міні-лекцію на тему «Формула вибору професії. Складова «Можу», провідний фахівець Гончар Н. ознайомила з помилками, які найчастіше виникають при виборі професії. Дев’ятикласники пригадали формулу професії, назвали та пояснили її складові.

Підлітки охоче брали участь в інтерактивних вправах «Дерево бажаних професій», «Професійні вимоги». Виконуючи останню вони поділилися на 3 групи, завзято змагалися за перемогу, грамотно , а головне правильно описали професійні, кваліфікаційні обов’язки, рівень знань та навичок, які необхідні особистості для успішної діяльності у професії, яку вони обрали на початку виконання завдання.

На завершення уроку учні отримали домашнє завдання, співвіднести 5 вподобаних професій з професійними вимогами.

Фахівець з профорієнтації розповіла, що інформацію про професійні вимоги до професії, можна знайти в центрі зайнятості в папках з описом професій, одну з таких папок вона презентувала учням, а ще в мережі інтернеті .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування