Яготинська районна філія КОЦЗ провела «Ярмарку професій» для школярів району

Дата: 19.10.2018 10:29
Кількість переглядів: 516

Фото без описуФормування психологічної готовності особистості до усвідомленого вибору професії сьогодні є не тільки гострою необхідністю, але й багаторічним і складним процесом, забезпечити ефективність якого може тільки чітко організована профорієнтаційна робота, що враховує всю різноманітність впливу на вибір людиною професії. 

Для більш ефективної роботи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів 18 жовтня 2018 року Яготинською районною філією КОЦЗ проведено «Ярмарку професій» на базі Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Присуніми на «Ярмарці професій» були учні 9, 10, 11 класів, педагоги, батьки. Захід відвідало понад 160 осіб.

Метою заходу було допомогти учнівській молоді у професійному самовизначенні; сформувати усвідомлений підхід до вибору та зміни професії, відповідальності за власне майбутнє; змінити стереотипне уявлення про можливості власного працевлаштування; мотивувати до праці та легального працевлаштування в Україні; інформувати про послуги служби зайнятості, права та соціальні гарантії молоді.
Захід відкрила директор Яготинської районної філії КОЦЗ Рибак О.О.. Вона привітала присутніх, подякувала за співпрацю, побажала молоді, яка навчається, визначитися з майбутньою професією, відзначила важливу роль районного центру зайнятості у професійній орієнтації молоді. 
Учнівська молодь з м. Яготин та сіл завітала на «Ярмарок професій», щоб дізнатися, що ж цікавого пропонують сьогодні навчальні заклади.Тут були представлені 7 вищих навчальних закладів: Державний університет інфраструктури та технологій, Київський національний економічний університет ім. В.Гетьмана, Інститут спеціального зв'язку та захисту інформації (КПІ)ім. І.Сікорського, МАУП, Університет «КРОК», Київський кооперативний інститут бізнсу і права, Переяслів-Хмельницький педагогічний університет ім. Г.Сковороди  і Чорнобильський медичний коледж.Кожний навчальний заклад підготували стенди, брошури, літературу закладу, що дуже зацікавило відвідувачів.
Навчальні заклади влаштували перегляд документальних фільмів про хід навчально-виховного процесу та практичні заняття учнів оволодіння майбутньою професією. 
Учні були задоволені такою зустріччю, почерпнули для себе багато корисного. Переконалися, що, обираючи професію, необхідно враховувати свої здібності, особисті та громадські інтереси, зрозуміти, що значення професії у житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до нього ставиться сама людина, наскільки професія відповідає її потребам і можливостям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування