Не паліть траву, накличете біду!

Дата: 12.03.2019 10:25
Кількість переглядів: 417

Фото без описуЗ приходом весни і тепла у пожежних настала гаряча пора. Через небезпечну і не дуже розумну традицію населення підпалювати навесні суху траву, повсякчас виникають нові осередки загоряння. Вогнеборцям кожен день доводиться виїжджати на гасіння сухої трави, очерету та сміття на відкритих територіях. Пожежні ледь встигають рятувати будинки, ліси і людське добро від знищення. Всього з початку року на території Кївської області зареєстровано 434 випадки загорання трав`яного настилу.

Виходячи з вищезазначених невтішних фактів, висновок напрошується сам союбою - НЕ ВИПАЛЮЙТЕ СУХУ ТРАВУ! В усіх випадках є людський фактор. Адже:

- при спалюванні трави на присадибних ділянках виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, особливо в суху та вітряну погоду.

- випалювання стерні, сухої рослинності завжди призводить до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця, порушуючи природний баланс.

- випалювання стерні, сухої рослинності та її залишків на полях, уздовж доріг, лісосмуг забруднює повітря на величезних просторах, що завдає шкоди здоров’ю та навколишньому природному середовищу.

- випалювання стерні, сухої рослинності може призвести до пожеж у лісосмугах, лісах, торфяних полях, хлібних масивах, завдаючи великої шкоди природному середовищу.

- при спалюванні сухої рослинності вздовж доріг існує загроза неконтрольованого поширення вогню, дим від вогнищ може надовго зависати у повітрі, при цьому погіршується видимість на дорогах, що може призвести до ДТП.

Рятувальники Київської області звертаються до громадян та закликають спільно протидіяти пожежам у природніх екосистемах (ліси, трав’яні поля, торфянники)!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування