Професійний вибір

Дата: 20.05.2019 10:20
Кількість переглядів: 432

Як обрати професію? Питання це досить складне, серйозне і актуальне у всі часи.

Для самостійного і свідомого вибору професії, а саме такий вибір мають зробити старшокласники, необхідні знання, уявлення про те, яких особистісних рис, здібностей вимагає та чи інша професія, які шляхи вони забезпечують людині для професійної кар'єри, і чи є попит на таких спеціалістів на ринку праці.

17 травня 2019 року фахівці Яготинської районної філії КОЦЗ  провели в інтерактивній формі заняття для учнів Яготинського НВК №2, на якому школярі дізнавалися про світ професій, джерела інформації про них, визначали найбільш доступні з них, цікаві та надійні. Крім того, учні отримали інформацію про послуги, що надаються державною службою зайнятості, про професії та їх актуальність на ринку праці.

Провідний фахівець Наталія Гончар розповіла дітям, що  правильний та обґрунтований вибір професії передбачає дотримання таких умов: "хочу" – те, що ти любиш робити: твої бажання, інтереси, нахили; "можу" - що ти робиш добре: знання, здібності, психологічні особливості, також слід врахувати стан здоров'я; "потрібно" – чого потребує світ і за що тобі будуть платити: потреби ринку в кадрах. Якщо підліток зуміє поєднати свої ХОЧУ, МОЖУ і ТРЕБА, то професійний вибір буде вдалим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування