ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКИЙ ПРОВІВ ЧЕРГОВУ НАРАДУ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ В ЯГОТИНСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 13.12.2018 10:14
Кількість переглядів: 613

Здоров’я нації – один із важливих показників соціально-економічного розвитку сучасної держави. Питання його збереження є, перш за все, питанням переорієнтаційної роботи медичної галузі в напрямку активного впровадження здорового способу життя, попередження та виявлення захворювань на стадії, коли боротьба з недугою є найбільш ефективною і найменш затратною.

12 грудня, голова адміністрації В.С.Шмигановський провів чергову нараду щодо впровадження медичної реформи в Яготинському районі. Участь у нараді взяли головний лікар комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно та в.о. головного лікаря КНП «Яготинська центральна районна лікарня» І.Т.Шулла.

Як доповів, головний лікар НКП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І.Сахно станом на 12.12.2018р. в районі заключено  26 751 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 82,09 %. По області 68 закладів ЦПМСД заключили 1 127 303 декларації, що в середньому на заклад складає 16 577 штук.

Не менш важливим є питання по виконанню Урядової програми  «Доступні ліки», згідно якої хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримати ліки на пільговій основі.

В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в даній програмі. Функціонує 38 пунктів відпуску ліків. Даний показник один з найкращих в області. Сума виділених коштів на 2018 рік складає 1 383 784 тис. грн. Затверджений ліміт коштів на звітний місяць – 100, 7 тис. грн.

На виконання Урядової програми «Доступні ліки» в грудні виділено додатково 120 000 гривень.

Працівниками Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Яготинської районної ради проводиться інформування населення про препарати, які можна отримати на пільговій основі.

На разі проводяться ремонтні роботи в лікарській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 1 м. Яготин, ФП селища Черняхівка та  в приміщенні поліклініки. На сьогодні вже проведено встановлення 11 металопластикових вікон, та відремонтовано одну з кімнат дитячої поліклініки. За словами, Івана Івановича на сьогодні у всіх приміщеннях КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» встановлені нові металопластикові вікна, що зумовило комфортне перебування лікарів та пацієнтів в закладі. Також, головний лікар первинки звернув увагу присутніх, на використанні терапевтами закладу нових електрокардіографів, що були вручені на минулому тижні, та висловив необхідність у придбані спірометра - апарату для визначення функцій дихання.

11 грудня  2018 року о 18:45 подано заявку на підписання договору з Національною службою здоров’я України, що дасть можливість в 2019 році отримувати фінансування з Служби здоровя.

В.о. головного лікаря КНП «Яготинська центральна районна лікарня» І.Т.Шулла, зазначив наступне. На разі планується придбання в клініко-діагностичну лабораторію гематологічного аналізатора та електрокардіографа в дитяче відділення Яготинської ЦРЛ.

7 грудня 2018р. КНП «Яготинська ЦРЛ» Яготинської районної ради  зареєструвалась в  медичній інформаційній  системі Helsi.

Заключено договір про відшкодування вартості лабораторних досліджень №424 від 10.12.2018р. з КНП «ЯЦПМСД» ЯРР.

Підводячи підсумки наради голова адміністрації В.С.Шмигановський вкотре акцентував увагу присутніх на ввічливому ставленні до пацієнтів. - «Я переконаний, що медичні заклади Яготинського району мають бути найкращими в Київській області, щоб кожен житель міста та району був забезпечений кваліфікованою медичною допомогою. Хочу запевнити, що районна влада докладатиме максимум зусиль, щоб вирішити нагальні питання цієї галузі, - відзначив Василь Степанович.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування