Відбулося засідання позачергової 38 сесії районної ради

Дата: 21.01.2019 10:04
Кількість переглядів: 693

Фото без опису18 січня  2019 року відбулося засідання позачергової тридцять восьмої сесії Яготинської районної ради VІI скликання.  В роботі пленарного засідання взяли участь депутати Київської обласної ради Сіренко О.О. та Шахар’янц А.М., голова Яготинської районної адміністрації Шмигановський В.С., міський та сільські голови,  заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів адміністрації, керівники установ та організацій, працівники виконавчого апарату районної ради, представники громадськості та засобів масової інформації.

Із 34 народних обранців на пленарне засідання прибули та зареєструвалися 24 особи.

На розгляд сесії було винесено 14 питань.

Питання порядку денного були попередньо розглянуті та ґрунтовно обговорені на профільних комісіях Яготинської районної ради,  прийняті відповідні висновки та рекомендації, саме тому,  народні обранці під час проведення засідання сесії  працювали оперативно, чітко та конструктивно.

Більш детально депутати вирішили заслухати питання «Про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності правоохоронних органів на території Яготинського району», про яке доповів начальник Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу ГУНП в Київській області Медуниця А.О., який у своєму виступі проаналізував стан оперативної обстановки, боротьби з злочинністю, правопорушеннями та профілактичної роботи, зазначив, що протягом 2018 року на території району зареєстровано 203 злочини майнової спрямованості проти 306 минулого року, повідомив, що зареєстровано 173 кримінальні провадження за  фактами крадіжок та довів до відому присутніх іншу інформацію стосовно діяльності Яготинського відділення поліції. Під час обговорення депутати мали можливість,  як звернутися з запитаннями до доповідача та відразу отримати відповідь, так і передати заяви, які потребують подальшого вивчення. В активному обговоренні взяли участь депутати районної ради: Купрій В.А., Чечуй А.В., Онищенко А.М, Семеняка В.П., Гопкало В.В., голова Яготинської райдержадміністрації Шмигановський В.С., представники громадськості Бойко І.Б., Белбас І.П.  Разом з тим, Медуниця А.О. звернувся до присутніх, насамперед до сільських голів,  з проханням, у разі виявлення на території відповідного населеного пункту підозрілих осіб, терміново інформувати правоохоронні органи, враховуючи факти збільшення випадків появи шахраїв на території району.

Також депутати районної ради,  з метою приведення у відповідність до чинного законодавства України, внесли зміни до рішення сесії районної ради від 25.12.2015 року № 64-02-VII «Про Регламент роботи Яготинської районної ради», затвердили План роботи Яготинської районної ради на 2019 рік, внесли зміни до рішення сесії Яготинської районної ради VII скликання від 21.12.2018 року № 622-37-VII «Про районний бюджет Яготинського району на 2019 рік», затвердили «Положення про спільну Почесну грамоту Яготинської районної державної адміністрації та Яготинської районної ради і спільну Подяку голови Яготинської районної державної адміністрації та голови Яготинської районної ради»  та прийняли рішення з усіх інших питань, які були внесені до порядку денного.

В «Різному» до депутатів звернувся громадський активіст Бойко І.Б, який порушив питання про те, що рішення органів місцевого самоврядування, насамперед міської ради,  повинні прийматися на засіданнях сесій відкрито і гласно, з урахуванням громадської думки.

Голова районної ради Гайдай П.В. підтримав всі висловлені пропозиції депутатів і представників громадськості та подякував за активну громадську позицію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування