ІНФОРМАЦІЯ про виконання плану роботи управлінням соціального захисту населення Яготинської районної державної адміністрації за лютий 2019 року

Дата: 05.03.2019 10:04
Кількість переглядів: 493

Протягом   лютого  працівниками   управління дотримано вимоги Єдиної технології  прийому громадян, які звертались за призначенням всіх видів допомог.  Кількість звернень за призначенням субсидії –  108,  державної  соціальної допомоги  - 141,  допомоги  внутрішньо переміщеним особам – 14.

Протягом лютого 2019 року проведена робота згідно з планом сектору. Надавалися консультації та роз’яснення громадянам щодо змін у законодавстві.

У поточному місяці проведено компенсаційні виплати на загальну суму 297030,88 грн., з них:

  • виплата додаткової відпустки – 39 200,77 грн.;
  • щомісячна грошова допомога на продукти харчування – 246868,11 грн.;
  • щорічна компенсація на оздоровлення – 10962,00 грн.;
  • Виплата грошової компенсації на потерпілих дітей, які не харчуються в їдальнях навчальних закладів – 0 грн.;

-   оплата санаторно-курортного лікування громадян віднесених до категорії 1 та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов'язана  з Чорнобильською катастрофою – 0 грн.

Прийнято документи на виготовлення посвідчень 1 категорії – 25 шт., вдови – 1 шт.

Прийнято документів для проведення розрахунків від 10 організацій.

Зареєстрована кредиторська заборгованість на суму – 264865,68 грн.

Сформовані відомості для виплати всіх видів соціальних допомог за  лютий    2019 року на суму 3301,9 тис.   грн. Вище згадана сума перераховувалась на поштові відділення зв’язку та банківські рахунки одержувачів допомог в повному обсязі та вчасно. Профінансовано субвенції на пільги в сумі 627,7  тис. грн.  і субсидії на суму 10008,40 тис.  грн., тверде паливо  - 0  тис.грн. 

Передано   до Пенсійного фонду звіт про зарахування внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за деякі  категорії застрахованих осіб та заявки на виплату допомог особам , які не мають права на пенсію та по догляду за інвалідом чи за пристарілим, який досяг 80-річного віку.

Видано 34 направлень  на виготовлення протезно-ортопедичних виробів  та  9 технічних  засобів   реабілітації.    Матеріальна допомога у лютому  виплачена 1 особі на суму 717,50 грн..  

Видано  17 довідок про пільги ліквідаторам аварії на ЧАЕС, 5  посвідчень потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС, 25 – “дитина війни ”,   учасник бойових дій – 28,  52  довідки  членам багатодітної сім»ї  та 39 довідок  про перебування пільговиків у базі ЄДАРП,  8 – посвідчення інваліда дитинства,  44  довідки  про перебування на обліку в управлінні, повідомлень -  273. Зроблено запитів – 11.

 Зроблено 6 запитів    в установи та організації для підтвердження достовірності наданої заявниками інформації на 16 осіб.  Проведено – 1 спільне  засідання районної  комісії  з питань державної соціальної допомоги /житлової субсидії/ малозабезпеченим сім»ям та робочої групи для перевірки фактичного місця проживання – перебування  ВПО,  на яких  розглянуто    92  справи на субсидію та ДСД. Складено 5 актів  обстеження сімей ВПО, 38 актів  обстеження матеріально-побутових умов проживання сімей.  Перевірено 5 особових  справ.

Проводились щотижневі та щомісячний моніторинги з виплати заробітної плати на підприємствах та в організаціях району. Інформація оперативно передавалась до департаменту соціального захисту населення Київської ОДА.  На виконання вимоги прокуратури Яготинського району від 22.03.2012 № 721 щоп»ятниці надавалась інформація про суб’єкти господарювання, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.

Опрацьовано та зареєстровано  5  колективних  договорів –  Двірківщинська сільська рада, Панфильська сільська рада, Райківщинська сільська рада, ТОВ «Дженерал Транс Альянс Логістик»,  Пункт тимчасового розміщення біженців у м.Яготині. 

Відділом з питань праці та соціально-трудових відносин надано консультацій та роз’яснень на особистому прийомі та в телефонному режимі – 7 особам.

Взято на облік у базі ЄДАРП    15 осіб.

 Знято з обліку пільговиків у базі ЄДАРП  58 осіб, які  померли  у  лютому   2019 року ,   виїхали за межі району  або втратили пільги.     В базі ЄДАРП перебувають 9482   особи   пільгових категорій, в т.ч. 4 –  сім»я загиблих учасників  бойових дій в зоні АТО, учасники бойових дій в зоні АТО – 273  особи.      

Призначено 198  державних  соціальних  допомог, 22  нових субсидій  на ЖКП, автоматичних  перерахунків – 6500, на тверде паливо - 1.  У лютому  отримували     субсидію – 7183 сімей,  державну соціальну допомогу переселенцям  – 19  /первинна – 1, повторна – 18/.  

Всю інформацію щодо судових рішень по виплатах допомоги до 5 травня, допомоги постраждалим від аварії на ЧАЕС, допомоги  по догляду за дитиною до 3-х років  відправлено в департамент соціального захисту населення Київської ОДА  своєчасно та в повному обсязі.

Станом на 1 березня  2019 року      в  управлінні  перебувають  на обліку 424  вимушених   переселенців  із  Сходу та Криму.

Аналітично-інформаційні матеріали про роботу управління до райдержадміністрації та департаменту соціального захисту населення  подавались своєчасно.

Працівники         управління     у     лютому   вивчили   Закон України «Про внесення зміни до ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»и щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України в ХХ столітті» від 06.12.2018

 № 2640-УІІІ , постанову КМУ від  27 грудня     2018 року  № 1176  «Деякі питання надання житлових  субсидій  населенню у грошовій формі » , постанову Кабінету Міністрів України від 27.12. 2018       № 1161 «Про затвердження переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність ».

Здійснювався контроль за виконанням вимог законодавства під час призначення та виплати органами Пенсійного фонду:

  • перевірено правильність призначення 37 новопризначених пенсій;
  • проведено перевірку 43  перерахунків  пенсій;
  • проведено перевірку правильності виплати допомог на поховання, виплати недоотриманої пенсії в зв’язку зі смертю пенсіонера – 27 справ;
  • всього перевірено 107 особових рахунків.

Працівниками управління проводилась роз’яснювальна робота з представниками підприємств, установ та організацій щодо специфіки роботи з постраждалими від аварії на ЧАЕС, по змінах в пенсійному законодавстві, по дотриманню законодавства про працю.

Працівниками територіального центру проведено роботу по поновленню договорів на соціальне обслуговування ( надання соціальних послуг) з громадянами , які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома.

У відділенні   соціальної допомоги вдома територіального центру перебуває на обслуговуванні 554  непрацездатних  осіб,  з них  106 осіб з інвалідністю, 125  –  ветерани  війни.

    В будинку “Доглянута старість ” (.Капустинці) проживає 22 непрацездатних громадян , у відділенні с.Черняхівка  - 20 осіб, разом  проживаючих  42 особи.   З них 11 – ветерани війни та праці,  14 – особи з інвалідністю  загального  захворювання та по зору, 1- переселенець із м.Донецька.

 В перукарні терцентру надано послуги для 320 громадян, з них безкоштовно для 25 осіб з інвалідністю та одиноких, в домашніх умовах – 8  малорухомим  громадян. 

У швейній   майстерні надано послуги  для  68 громадян, в т.ч. для 4-х  осіб  безкоштовно.

В майстерні з ремонту взуття надано послуги  72 особам, безкоштовно для 6 осіб  з  інвалідністю. 

В медичному кабінеті надано послуги для  540  осіб. Продано ліків на 18,5     тис.грн. 

В магазині продано товарів на 12,2  тис.грн.

Працівники управління та територіального центру взяли участь у районних  заходах з нагоди відзначення   Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня Героїв Небесної Сотні.

Проведено привітання з нагоди ювілейних днів народження /90-річчя/ - Бутенко В.М., Карпенко Г.Д.  ,/99-річчя/ - Костильова М.Г.   із  врученням вітальних  листівок та грошової допомоги. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування