Фахівці Яготинської районної філії КОЦЗ провели інтерактивний профорієнтаційний урок на тему «Гендер і професія»

Дата: 12.11.2018 10:02
Кількість переглядів: 463

Фото без опису09 листопада 2018 року для учнів 8-А класу Яготинського НВК №2 провідним фахівцем Яготинської районної філії КОЦЗ проведено інтерактивний профорієнтаційний урок на тему «Гендер і професія».

Метою  цього заходу було: узгодити знання учнів про світ та вимоги професій, сформувати образ «Я» у світі професій, вільно від гендерних стереотипів, незалежного від традиційних поглядів на роль і місце чоловіка і жінки у сучасному суспільстві, виховати в учнів ставлення до себе як до суб'єкта майбутнього профільного навчання  та професійної діяльності. Учні брали активну участь в обговоренні та виконанні вправ, таких як «Професія і стать людини», «Моя майбутня професія», «Міфи і факти про гендер».

В результаті групової роботи підлітки самостійно зробили висновок: при виборі професіїпотрібно враховувати, в першу чергу, індивідуальні здібності, нахили та інтереси, а негендерні стереотипи. Тільки в такому випадку майбутня професія сприятиме самореалізації людини та принесе більше користі суспільству.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування