План щодо зриву початку опалювального сезону в Яготині провалився!

Дата: 02.10.2018 10:01
Кількість переглядів: 766

Фото без опису21 вересня 2018 року відбулося чергове засідання тридцять четвертої сесії Яготинської районної ради, на якому розглядалося одне з найбільш важливих питань забезпечення життєдіяльності району щодо надання дозволу на передачу в оренду котельні площею 50,2 м2, що перебуває на балансі Яготинської ЦРЛ.

 

Під час обговорення даного питання заступник голови Яготинської районної ради Усенко О.П., який очолює районну організацію партії «УКРОП» і є палким прихильником особисто голови районної ради пана Грицая і його політичної сили, запропонував передати котельню Яготинської ЦРЛ на баланс КПТМ «Яготинтепломережа» (нагадаємо, що це той Усенко, за якого під час виборів 2015 року до місцевих рад, відповідно до офіційних даних сайту ЦВК, проголосувало аж 9!? виборців. Тож судіть самі, яким авторитетом користується даний посадовець районної ради серед населення міста і району). Мета такої провокаційної пропозиції досить чітка – будь-якими засобами зірвати початок опалювального сезону.

Директор КПТМ «Яготинтепломережа» О.С.Форостяний заявив, що в даний час він не може взяти вказану котельню на баланс у зв’язку з відсутністю часу на технічне переобладнання, адже протягом опалювального сезону 2017-2018 рр. котельня працювала на твердому паливі.

Реально оцінивши ситуацію, оскільки погодні умови не дають можливості в часі довго розкачуватися, голова постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, транспорту та зв’язку О.І.Нікітченко, людина, яка має великий практичний досвід першого заступника голови РДА, якому не один рік доводилося вирішувати проблеми, пов’язані з початком опалювального сезону, підтримав директора КПТМ «Яготинтепломережа» і запропонував єдино правильний вихід - оголосити конкурс для передачі в оренду даної котельні.

Незважаючи на логічні аргументи директора КПТМ «Яготинтепломережа» та голови постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, транспорту та зв’язку, заступник голови Яготинської районної ради О.П.Усенко закликав депутатів не підтримувати питання передачі котельні в оренду. В результаті цього дане питання не було підтримане і рішення не було прийняте. Треба зауважити, що на момент розгляду вказаного питання в залі були присутні 20 з 34 депутатів районної ради, з яких 14 проголосували за передачу, 5 – проти, один утримався. Як бачимо, 6 депутатів практично проголосували за зрив початку опалювального сезону.

Решта депутатів, зрозумівши, що  їх використовують у передвиборчій боротьбі, яку районна організація партія Батьківщини на чолі з Грицаєм, всупереч чинному законодавству вже давно веде повним ходом, покинули сесійний зал. Зрозумівши, що їхній план провалився, п.Грицай самовільно оголосив перерву, грубо порушивши регламент (оскільки за перерву, згідно з регламентом, повинні проголосувати депутати), і призначив друге пленарне засідання сесії на 28 вересня цього року. 

28 вересня друге засідання сесії, як і завжди, розпочалося з грубими порушеннями Регламенту з боку голови районної ради. Йому закортіло ще раз протягом однієї сесії (хоч і з двох засідань) заспівати Гімн України (ніби й дрібничка на перший погляд, але така, яка свідчить про те, що голова або ж взагалі не знає Регламенту ради, або ж свідомо його порушує).                                  

Одразу ж після цього казусу було затверджено порядок денний другого пленарного засідання сесії і знову ж таки з грубим порушенням Регламенту, бо порядок денний сесії був затверджений ще на першому засіданні.                           

Каменем спотикання одразу ж стало питання про початок опалювального сезону в районній лікарні. Грицай і його вірний служка – заступник Усенко знову почали переконувати депутатів, що тільки Яготинська тепломережа, оскільки це комунальне підприємство району і його треба підтримувати в першу чергу, зможе забезпечити в цьому сезоні нормальний температурний режим у лікарні, незважаючи на те, що керівник тепломережі району Форостяний знову заявив про те, що його підприємство не зможе в такі короткі строки переобладнати котельню під використання блакитного палива, тим паче, що це ляже додатковим тягарем на місцевий бюджет.                         

Після довгих дебатів, 25 із 26 присутніх на сесії депутатів (навіть прибічники Грицая і Усенка) проголосували все-таки за єдино правильне рішення – надати дозвіл райдержадміністрації на передачу в оренду котельні Яготинської ЦРЛ на конкурсній основі. Таким чином, підлий план голови ради і його прибічників щодо зриву початку опалювального сезону  повністю провалився.     Чому так сталося? І саме в ті дні, коли зима на носі, коли всі школярі та їхні батьки, вчителі, лікарі та їхні пацієнти сподіваються, що минулорічна ситуація не повториться, і Яготин не гримітиме на всю Україну, як у 2017 році, що навіть уряд змушений був розглядати питання про безвідповідальність яготинських керівників? Де тоді був п. Грицай і його команда? Чому тоді мовчали? Знали, мабуть, «чия кішка сало з’їла?». Чи, можливо, як і в цьому році, щодня проводили в службовому кабінеті голови районної ради засідання батьківщинського штабу по питаннях, як ще більше нашкодити району, щоб лише самим утриматися у владному кріслі?  

Треба нагадати, що свого часу, ще у 2014 році, коли на посаді голови Яготинської РДА перебував пан Грицай – керівник районної організації партії «ВО «Батьківщина», який нині очолює Яготинську районну раду, саме ним було ініційоване питання передачі названої котельні в оренду підприємству «УкрСпецТепло», яке протягом всього періоду по нинішній день не забезпечувало температурного режиму в районній центральній лікарні. Проте тоді це чомусь мало, а то і зовсім не хвилювало тодішніх керівників району. Чомусь і сьогодні представницька влада в особі Грицая і Усенка продовжують опікуватися підприємством, яке не забезпечувало виконання умов договору по забезпеченню теплом Яготинської ЦРЛ. Цілком закономірно, що нинішньою адміністрацією було порушене питання щодо передачі котельні в оренду такому підприємству, яке зможе це зробити і причому із значною економією бюджетних коштів.          

Звісно, це не сподобалося п. Грицаю та іже з ним і вони змушені були вдатися до провокації. Але брудна та безсила реакція їхнього новоствореного опозиційного до виконавчої влади угрупування у районній раді, а точніше - зграї відвертих аморальних типів, на стрімко зростаючий авторитет партії Блоку Петра Порошенка в Яготинському районі і водночас обурення, що наростає з боку простих людей, як відповідь на провокаційні дії так званої «представницької» влади з окремих чиновників, лише підтверджує той факт, що виконавча влада району - на правильному шляху, а керівник Яготинської райдержадміністрації В.С.Шмигановський віддано та принципово стоїть на захисті інтересів простих людей, які протягом багатьох десятків років чесно розбудовували район, наповнювали бюджет, організовували довкілля та нормальний побут.                          

Апріорі не маючи аргументів, новостворений синдикат у районній раді спроможний лише вдаватись до подібних брудних провокацій або організувати шоу на центральній площі міста з вкрадених коштів та давати лицемірні обіцянки покращити життя вже сьогодні. А ще видавати свої мрії у снах за дійсність та розповсюджувати брехливі чутки про те, що «нинішня влада ненадовго і після 31 березня 2019 року їх тут нікого не залишиться».                                                                                      

Звісно, їм цього дуже хочеться, бо у порівнянні з тим, що зроблено за ці неповних  5 місяців виконавчою владою на чолі з В.С.Шмигановським, вони виглядають дуже блідо. Тому й змушені вдаватися до таких брудних провокацій та різноманітних інсинуацій. Бо як інакше можна назвати те, що відбувалося на початку цієї ж сесії? Як виявилося, для очільника ради та його прибічників не було більш важливих проблем у районі, ніж скарга п.Ворони на те, що його нібито образив депутат Губерський (вкравши та з’ївши шматок сиру, чи що?!). Або те, чому було достроково припинено діяльність громадської ради при райдержадміністрації? Адже всім відомо, що вона, практично, з квітня вже само розпустилася, оскільки більшість її членів написали заяви про вихід  з неї і вона стало неправомочною, яка не виконувала, практично, жодного з тих завдань, які передбачені їхнім же положенням, а окремі члени правління консультативно-дорадчого органу лише користувалися брендом громадської ради, щоб вирішувати свої особисті «шкурні» проблеми.                                                         

Але ж не треба думати, що всі люди такі наївні. Мешканці Яготинського району давно вже розібралися хто є хто і чого на практиці варті лицемірні обіцянки «покращити життя вже сьогодні». Люди готові вже сьогодні провладним брехунам та прихильників мерзотників-казнокрадів надати гідну оцінку. Тому саме ті опричники, що грабували безкарно наш район в попередні роки та паралізували його своїми діями чи бездіяльністю, відчайдушно вдаються до таких провокаційних і примітивних заходів, щоб дезорієнтувати виборців та хоч якимось чином затягнути час свої неминучої розплати перед Законом за заподіяні не правочини на теренах нашого району. Та їхнім снам і мріям ніколи не вдасться здійснитися. Люди цього не допустять!

В.М. Гончар,

заступник голови Яготинської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування