ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 22.03.2019 09:57
Кількість переглядів: 437

Фото без описуГрупу портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль» відвідав експерт Всесвітньої митної організації Стефан Бишов (Німеччина)

Група портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль» була створена 26 березня 2018 року на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною фіскальною службою України, Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Управлінням з наркотиків та злочинності Організації об'єднаних націй від 16.01.2018 р.

На початку 2019 року Київська митниця ДФС вже може підвести підсумки проведеної роботи і поділитися напрацьованим досвідом

Лише протягом останнього часу відбулося кілька міжнародних навчань, в яких взяла участь Група портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль». В аеропорту «Бориспіль» Група приймала делегації експертів Всесвітньої митної організації з Нідерландів та Німеччини та Групу портового контролю «Тбілісі-аеропорт». В свою чергу, бориспільчани відвідали з робочими візитами Німеччину (аеропорт «Кьольн/Бонн»), Одесу, Київ та Хмельницький.

Також недавно відбувся візит експерта Всесвітньої митної організації Стефана Бишова (Німеччина) з метою проведення навчання посадових осіб, які долучені до діяльності підрозділу портового контролю у пункті пропуску через державний кордон  «Бориспіль-аеропорт», створеного у межах реалізації Програми з контролю за контейнерними перевезеннями.

Під час ознайомчого візиту було відпрацьовано ознайомлення з презентаційними матеріалами з питань діяльності підрозділів портового контролю у пунктах пропуску через державний кордон «Бориспіль-аеропорт» та «Франкфурт-аеропорт» (Німеччина), здоров'я та безпека під час виконання службових обов’язків, логістика, презентація загальних принципів, надбань, поточних проблем і тенденцій проведення митного контролю, профілювання і таргетинг, включаючи використання попередніх даних,  методи експертизи, в тому числі використання доступних інструментів (рентгенівських, детекторних пристроїв), ознайомлення з принципами роботи вантажного терміналу та порядком проведення митного оформлення та контролю товарів в зоні діяльності митного поста «Аеропорт Бориспіль»; відвідування підрозділу оператора поштового зв’язку ДОПП ПАТ «Укрпошта» - дільниці обміну авіапошти «Бориспіль» та експрес-оператора ТОВ «ТНТ Україна», вивчення досвіду їх роботи, проведення аналізу ризиків під час здійснення митного контролю міжнародних поштових та експрес-відправлень, відвідування пасажирського терміналу «D» ДПМА «Бориспіль», презентація загальних принципів роботи, обговорення поточних проблем і шляхів вдосконалення проведення митного контролю пасажирів, методи здійснення митного контролю повітряного судна, підведення підсумків та закриття робочого візиту.

Що ж до виявлених порушень за період існування Групи портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль», то можна назвати деякі результати.

В травні 2018 р. у так званому «вантажному терміналі» аеропорту «Бориспіль» під час проведення митного огляду було виявлено 18 картоних коробок з подвійними стінками, в площині яких знаходились поліетиленові пакунки з кокаїном загальною вагою  5,7 кг.

В травні - червні 2018 року група портового контролю брала участь у проведенні Департаментом протидії наркозлочинності Національної поліції України розшукових (слідчих) дій по встановленню осіб, причетних до організації каналу контрабанди наркотичних засобів (кокаїну) з країн Латинської Америки до України.

В ході проведення зазначених дій співробітниками Національної поліції  України заарештовано 5 осіб (2 громадян Туреччини та 3 громадянина України). Відносно них відкрито кримінальні провадження, за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 та ч.3 ст. 307 КК України.  З незаконного обігу в двох випадках вилучено кокаїн загальною вагою 5,9 кг.

В червні 2018 р. під час проведення митного контролю міжнародних експрес-відправлень виявлено 2 факти незаконного переміщення прекурсорів - 1 кг фенілацетону, 1 кг суміші фенілацетона, а-фенілацетоацетонітрілу (АPAAN) та  фенілоцтової кислоти та 1 кг 3,4 метилендеоксефеніл-2-пропану (3,4-MДФ-2П).

У серпні 2018 р. під час здійснення митного контролю міжнародних поштових відправлень у 4-х відправленнях були виявлені 85 компонентів до автомату Калашникова (магазини, штик-ножі, пружини, ударно-спусковий механізм та інші).

В жовтні 2018 р. під час проведення митного огляду вантажу «Двері металеві – 30 шт., вагою 3042 кг» було виявлено 27390 пачок (547800 цигарок), які були приховані від митного контролю з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

В листопаді 2018 р. під час проведення митного огляду вантажу «Металеві тримачі для автоматичного поливу газонів – 21 шт., вагою 22 кг», були виявлені гвинти перезаряджання до 30-мм автоматичних гармат ЗТМ-1 (2А72).

На початку  2019 р. було задокументовано факти незаконного пересилання у міжнародному експрес відправленні 1 кг прекурсору - 2-диметиламіно-1-хлорпропан.

Також в січні 2019 р. було упереджено незаконне вивезення за межі митної території України у міжнародних поштових відправленнях державних нагород в тому числі з дорогоцінних металів загальною кількістю 624 штук та 216 срібних монет.

ГУ ДФС у Київській області

За повторне правопорушення передбачено збільшення розміру штрафних санкцій

Головне управління  ДФС  у  Київській  області повідомляє, що відповідно до п.127.1 ст. 127 ПКУ, у випадку не нарахування, неутримання та/або несплати (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Вчинені повторно на протязі 1095 днів такі ж самі дії - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Ті ж самі дії, вчинені втретє та більше на протязі 1095 днів, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 75 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Відповідальність за погашення суми податкового зобов’язання або податкового боргу, що виникає внаслідок вчинення таких дій, та обов’язок щодо погашення такого податкового боргу покладається на особу, визначену ПКУ, у тому числі на податкового агента. При цьому платник податку - отримувач таких доходів звільняється від обов’язків погашення такої суми податкових зобов’язань або податкового боргу, крім випадків, встановлених розд. IV ПКУ.

Штрафи, передбачені п.127.1 ст.127 ПКУ не застосовуються у разі, коли не нарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб самостійно виявляється податковим агентом при проведенні перерахунку цього податку, передбаченого п. 169.4 ст. 169 ПКУ, та виправляється в наступних податкових періодах протягом податкового (звітного) року згідно з нормами ПКУ.

Для визначення «повторності» правопорушення з метою застосування підвищеного розміру санкцій за не нарахування, неутримання та/або несплати (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, слід враховувати податкові порушення (не нарахування, неутримання та/або несплати (неперерахування) податків) (однотипні порушення), що вчинені платником податків повторно  на протязі 1095 днів.

Отже, підвищені розміри штрафних санкцій у разі повторного виявлення податкових порушень, передбачених ст.127 ПКУ, застосовуються за повторне вчинення протягом 1095 днів таких порушень.

ГУ ДФС у Київській області

Як оподатковуються доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що відповідно до пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що, зокрема вирощена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення, зокрема:

- садівництва та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва. При цьому якщо власник сільськогосподарської продукції має ще земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним доходи від продажу сільськогосподарської продукції не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 га. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому цього підпункту, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), які не використовуються (здаються в оренду, обслуговуються), не враховуються.

Якщо розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці третьому пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ, перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах, тобто, такий дохід оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 %  та військовим збором  за ставкою 1,5 %.

Платник податків зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати до 01 травня року наступного за звітним, податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також сплатити ПДФО та військовий збір з таких доходів (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 ПКУ).

ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування