Регіональний сервісний центр МВС в Київській області налагоджує співпрацю з Центрами надання адміністративних послуг.

Дата: 10.03.2019 09:57
Кількість переглядів: 412

Фото без описуПілотний проект такої співпраці стартував у столиці на початку листопада минулого року. За цей час взаємодія двох органів, що надають державні послуги громадянам, довела свою ефективність. Такий досвід вже незабаром має поширитись на всі регіони України. Наразі сервісні центри МВС та ЦНАП Київщини ведуть підготовчу роботу до процесу спільного надання деяких послуг населенню.

 У Регіональному сервісному центрі МВС в Київській області відбулась спільна нарада керівництва РСЦ МВС в Київській області з представниками центрів надання адміністративних послуг. Начальник РСЦ МВС в Київській області Микола Горбонос наголосив на важливості створення дієвої моделі співпраці фахівців сервісних центрів з адміністраторами ЦНАП, на взаємодії з органами місцевого самоврядування і центрів надання адміністративних послуг  в частині  впровадження процедури реєстрації  нових транспортних засобів та видачі посвідчень водія саме через ЦНАП. Це, зокрема,  передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг».

      «Перелік послуг, що їх тепер також надаватимуть і ЦНАП Київщини, досить обмежений. Це обмін посвідчення водія (без складання іспитів), видача нового посвідчення водія замість втраченого або викраденого, державна реєстрація нових транспортних засобів (без огляду експерта), перереєстрація транспортних засобів у зв’язку зі зміною найменування та адреси юридичних осіб, прізвища, імені, по батькові, місця проживання фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, та у разі встановлення газобалонного обладнання», - зазначив під час наради заступник начальника РСЦ МВС в Київській області Сергій Петров.

            Начальник відділу адміністративних послуг Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Світлана Кагаловська запевнила і представників ЦНАП Київщини, і керівництво Регіонального сервісного центру, що фахівці очолюваного нею відділу та вона особисто готові всіляко сприяти організації ефективної співпраці між РСЦ МВС і ЦНАП області та надавати практичну допомогу в реалізації спільного узгодженого рішення про партнерство. Адже така взаємодія державних установ сприятиме децентралізації державних послуг, позитивно вплине на їх якість, а також зменшить корупційні ризики та забезпечить максимальне наближення послуги до споживача.

Додамо: нині по свій Україні діє понад 700 ЦНАП. У системі сервісних центрів МВС працює 156 ТСЦ. Та за рахунок Центрів надання адміністративних їх потенціал зросте майже в чотири з половиною рази, - підрахували в Головному сервісному центрі МВС.

Для громадян алгоритм отримання послуг в ЦНАП не ускладниться, а вартість послуг не зміниться!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування