Яготинська райдержадміністрація приєдналася до Всеукраїнської акції «День вишиванки»

Дата: 16.05.2019 09:47
Кількість переглядів: 621

Фото без описуСьогодні Україна відзначає День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню  народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основною метою Дня вишиванки є збереження українських цінностей і їх популяризація серед молоді та населення держави в цілому.

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, школу чи садочок. 

Долучились до святкування Дня вишиванки і працівники Яготинської районної державної адміністрації, на чолі з головою районної державної адміністрації В.С.Шмигановським одягнувши на роботу українське національне вбрання.

Популяризація етнічного національного вбрання, на думку державних службовців, у сьогоднішніх умовах покликана зайвий раз продемонструвати єдність держави, українського народу та переконання в тому, що вишиванка – органічна частина нашого життя, культури, світосприйняття.

«Це свято, як і українська вишиванка, є абсолютно самобутнім. Воно не передбачає якихось обов’язкових заходів, але, разом з тим, така дія має глибокий зміст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, нашу духовну свідомість. Cпільне зодягання вишиванки є ще одним виявом нашої єдності та солідарності. - вважає голова адміністрації Василь Шмигановський, який разом зі своїми заступниками долучився до акції. - Я радий, що така ініціатива була здійснена нашими працівниками і підтримана всім колективом адміністрації».

Зауважимо, що Всеукраїнська акція «День вишиванки» була започаткована у 2007 році студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк. Цьогоріч акція не лише загальнонаціональна, а й міжнародна, адже до неї долучаться українці за кордоном у Франції, Італії, Португалії, США, Німеччині, Лівані, Канаді, Іспанії, Румунії.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування