Працівники Київської Митниці ДФС вилучили мобільні телефони IPhoneXSMax загальною вартістю майже 178 тис. грн.

Дата: 25.09.2018 09:45
Кількість переглядів: 602

Фото без описуЛише за добу співробітниками Київської Митниці ДФС зафіксовано 2 спроби незаконного переміщення мобільних телефонів через митний кордон України.

Громадяни України,  які прилетіли авіарейсами з Німеччини,  м. Франкфурт та США, м. Нью-Йорк до аеропорту «Бориспіль», намагалися ввезти мобільні телефони IPhoneXSMax з порушенням митних правил.

 

Для проходження митного контролю громадяни України обрали спрощену систему - «зелений коридор», чим засвідчили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадяни України не мали, з приводу декларування переміщуваних товарів до інспекторів митниці не звертались.

Мобільні телефони були виявлені під час перевірки багажу пасажирів за допомогою технічних засобів митного контролю.

Таким чином, наші співвітчизники під час проходження митного контролю в залі «Приліт» аеропорту «Бориспіль» порушили встановлений ст. 366 МК України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

Працівниками Київської митниці ДФС складено 2 протоколи за ст. 471 Митного кодексу України. Вищезазначені товари вилучено.

Київська митниця ДФС: зафіксовано чергову спробу незаконного ввезення на територію України

значної партії лікарських засобів

 

Нещодавно до Київської митниці ДФС надійшло орієнтування від головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, в якому зазначено про ймовірне переміщення громадянкою України спільно з іноземним громадянином наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та фальсифікованих лікарських засобів.

Вищезазначені громадяни відлітали авіарейсом з Індії, м. Делі до України в аеропорт «Бориспіль», а їх багаж через аеропорт «Бориспіль» слідував трансфером до м. Дніпро.

Для проходження митного контролю іноземний громадянин  та мешканка України в аеропорту «Бориспіль» скористались спрощеною системою - «зелений коридор» чим засвідчили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на територію України.

Під час проведення митного контролю трансферного багажу у багажному відділенні ДП МА «Бориспіль» із застосуванням технічних засобів контролю за допомогою рентген-апарату, у дорожніх валізах вищезазначених громадян було виявлено: «Votrient», виробник «NovartisHealthcarePvt. Ltd.», Індія – 15 упаковок по 30 пігулок; «TenofovirAlafenamide», виробник «Mylanlaboratorieslimited», Індія – 38упаковки по 30 пігулок; «Uniblastin», виробник «UnitedBiotech (P) Limited», Індія – 25 упаковок по 1 флакону для ін’єкцій;  «Velpaclear» виробник «AbbottindiaLimited» Індія - 20 упаковок по 30 пігулок; «Zoldria», виробник «Cipla» Індія – 35 упаковок по 1 флакону для ін’єкцій; «Ledifos» виробник «Heterolabslimited», Індія - 1 упаковка по 28 пігулок; «P-CARZINE», виробник «Alkemlaboratorieslimited», Індія – 11 упаковок по 50 пігулок; «Alkacel 2», виробник «Celon», Індія – 5 упаковок по 25 пігулок; «Mitomycin 10», виробник «NaprodlifeSciencespvt.ltd», Індія – 5 упаковок по 1 флакону для ін’єкцій; «Velpanat», виробник «NatcoPharmaLimited», Індія – 53 упаковки по 28 пігулок; «THALIX-100» виробник «NatcoPharmaLimited» Індія - 55 упаковок по 30 пігулок; «SofosbuvirHepcinat», виробник «Natcopharmalimited», Індія – 5 упаковок по 28 пігулок; «Tenvir-EM», виробник «Cipla», Індія - 5 упаковок по 30 пігулок.

Документів, що підтверджують вартість препаратів, а також рецептів, виданих громадянці України та іноземному громадянину, на переміщувані лікарські засоби митним органам України пасажири не надавали.

Ввезення лікарських засобів відповідно до Закону України „Про лікарські  засоби” № 123/96-ВР від 04.04.1996р. зі змінами та доповненнями, без відповідних сертифікатів заборонено. Порядок ввезення громадянами лікарських засобів, а також їх обсяги визначено Постановою КМУ № 458 від 23.05.2012 року „Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування”.

За даними фактом працівниками Київської митниці ДФС складено 2 протоколи про порушення митних правил за ознаками ст. 471 Митного кодексу України та вилучено 273 упаковки з лікарськими засобами, які були виявлені у дорожніх валізах громадян без ознак приховування.

З початку року платники Київської області перерахували 5,4 млрд. грн. єдиного соціального внеску 

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, надходження зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень-серпень 2018 року складають 5,4 млрд. грн. При цьому, за наданою ним інформацією, цей показник майже на 50% перевищує суму, що надійшла минулоріч. Так, на соціальні потреби регіону платники Київщини  перерахували на 1,8 мільярда гривень більше, аніж у відповідному періоді попереднього року.  

Слід зазначити, що внесеними змінами  до Закону України  № 2464-VI встановлено нові строки сплати єдиного внеску для фізичних осіб – підприємців, які застосовують загальну систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Зокрема, з початку року вказані фізичні особи зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.  До внесення цих змін вищеперераховані платники сплачували єдиний внесок один раз на рік.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску, до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом України № 2464-VI, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

 

ГУ ДФС у Київській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування