Зустріч голови районної державної адміністрації з громадою Райківщинської сільської ради

Дата: 22.03.2019 09:40
Кількість переглядів: 656

Фото без опису21 березня, голова адміністрації В.С.Шмигановський відвідав с.Райківщина, де зустрівся з активом села.

Нагадаємо, що такого плану зустрічі керівництва райдержадміністрації  з громадами району відбуваються постійно з метою почути безпосередньо на місцях про проблеми людей, спільно з органами місцевого самоврядування, активом населених пунктів напрацювати шляхи їх вирішення, обговорити плани своїх спільних дій щодо перспектив розвитку територій.

Василь Степанович окремо зосередив увагу на  інвестиційних вливаннях в економіку району, що плануються реалізувати в 2019 році в ході введення в дію нових промислових об’єктів і відповідно, створенні нових робочих місць.

«Наша країна зараз переживає часи тяжких випробувань. Районна Фото без описувлада на сьогодні докладає усіх зусиль, щоб забезпечити гідне життя кожному мешканцю нашого району. Одними з пріоритетних завдань є реалізація інвестиційних проектів, залучення іноземних інвестицій з метою покращення економічної незалежності району, поліпшення інфраструктури, створення нових робочих місць. Крім того, в жодному разі ми не залишаємо поза увагою і надання соціальних послуг вразливим верствам населення. Вважаю, що тільки створивши нові стандарти життя, спільними зусиллями ми зможемо досягти значних зрушень та розвитку як району, так і країни вцілому. Лише разом з вами ми зможемо зміцнити єдність нашого народу, реалізуючи права і свободи людини», - наголосив у ході спілкування з громадою очільник району.

Голова адміністрації зазначив, що в 2019 році будуть реалізовані два проекти по капітальному ремонту вулиць комунальної власності (вул .Освіти та вул. Перемоги) на загальну суму близько 3 млн. грн.. Вказані об'єкти ввійшли в обласну Програму будівницва, реконструкції та ремонту об'єктів інфраструктури в Київській області, на які з обласного бюджету буде виділено 80 % фінансування, 20% - місцевий бюджет.

Фото без описуКерівники установ та організацій, які також беруть участь в зустрічах відповідали на запитання жителів села, які піднімали питання соціального та пенсійного забезпечення, проведення ремонту доріг (вул.Польова, вул.Освіти, вул.Перемоги), приведення обсягів газу до стандартних умов, заміни ліній електропередач тощо.

Начальник соціального  захисту населення райдержадміністрації Г.В.Величко інформувала присутніх, про новий механізм монетизації субсидій громадянам: вже з 12 березня субсидіанти отримали "адресну матеріальну допомогу" гроші для оплати житлово-комунальних послуг. Пенсіонери - разом із пенсією, а інші громадяни на рахунки в Ощадбанку.

Фото без описуНачальник районного підрозділу пенсійного Фонду України Ж.А.Нескорожена проінформувала про зміни в перерахунку пенсій та розміру надбавки до пенсій.

Василь Степанович окремо зосередив увагу на  інвестиційних вливаннях в економіку району, що будуть реалізовані в 2019 році в ході введення в дію нових промислових об’єктів і відповідно, створенні нових робочих місць.

Обговорюючи питання створення об’єднаної територіальної громади, Василь Степанович зазначив, що тільки об’єднавшись в громаду в межах району, ми отримаємо фінансово-незалежно громаду, яка зможе самостійно і на належному рівні утримувати дитячі садки і школи, амбулаторії, будинки культури і клуби, дороги, інфраструктуру. Тобто,  це реальний шлях до підвищення якості повсякденного життя мешканців кожного села та міста. «Я не дозволю розірвати район на шматки»,- підкреслив Василь Степанович.

Усі питання, котрі порушували жителі села, взято під особистий контроль очільників району та окреслено можливі шляхи їх вирішення.

На завершення зустрічі голова райдержадміністрації В.С.Шмигановський наголосив, що такі зустрічі сприяють взаємодії з громадськістю, визначають найпроблемніші питання та надають можливість оперативно їх вирішувати, та побажав усім присутнім миру і добробуту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування