Привітання голови районної державної адміністрації В.С.Шмигановського з Днем української писемності та мови

Дата: 09.11.2018 09:38
Кількість переглядів: 670

Фото без описуДорогі земляки! Вітаю Вас  з Днем української писемності та мови.

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, приурочений українському літописцю Нестору – послідовнику творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ. Вишукана й могутня, вічна у народній пісні і в щирій молитві українська мова належить до найдавніших мов Європи. Вона зачаровує своєю милозвучністю, довершеністю, здатністю виражати найтонші вияви думок і почуттів.

Тернами, а не трояндами стелився її шлях. Переслідувана у власному домі, вона проростала й увічнювалася палким словом Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, інших світочів національної культури, всім українським народом.

Спільне завдання всіх нас - зміцнювати авторитет і престижність української мови, покласти край політичним спекуляціям на мовному ґрунті, утверджувати рідну мову як духовну основу української державності.

Культура і мова об’єднані в царині духовних цінностей кожної людини і всього суспільства. Мовна культура як складова культури і як одна з її форм є першою ознакою культури людини, що в наш час є особливо значущим і актуальним.

Всебічна підтримка державної української мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток – почесна місія кожного громадянина України.

Робімо все, кожен на своєму місці, для того, щоб берегти і примножувати те велике надбання, яке виплекали наші пращури, яке розвивали і продовжують розвивати чимало наших земляків.

Бажаю всім миру, щастя, благополуччя Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

Голова райдержадміністрації                                                                   В.С.Шмиганоський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування