ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКИЙ ПРОВІВ ЩОТИЖНЕВУ АПАРАТНУ НАРАДУ

Дата: 19.03.2019 08:36
Кількість переглядів: 824

Фото без опису18 березня 2019 року, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський провів щотижневу апаратну нараду за участі голови Яготинської районної ради П.В.Гайдая, першого заступника міського голови С.О.Овчаренка, в.о. керівника апарату адміністрації Т.О.Орел, керівників територіальних відомств, структурних підрозділів адміністрації, громадських організацій та засобів масової інформації.

В рамках наради присутні розглянули питання, що стосувались: початку весняного благоустрою в населених пунктах Яготинського району, про законність права передачі землі в користування суб’єктам господарювання  на території Супоївської та Фарбованської сільських рад, та результати розслідування щодо службової недбалості лікаря травматолога Яготинської центральної районної лікарні.

В ході розгляду першого питання начальник відділу будівництва, архітектури та житлово-комунально господарства адміністрація  Г.О.Колозіна, зазначила наступне. 18 березня 2019 року в Яготинському районі стартував двомісячник благоустрою.

На виконання розпорядження голови Київької обласної державної адміністрації № 120 від 07.03.2019 головою Ягоинської районної державної адміністрації було прийнято розпорядження № 74 ввід 13.03.2019 р. «Про проведення в Яготинському районі двомісячника благоустрою.» Був сформований склад районного штабу з організації проведення в Яготинському районі двомісячника благоустрою населених пунктів. 15.03.2019 р. було проведено  перше засідання штабу за участю голови районної державної адміністрації  Шмигановського В. С., голів  міської та сільських рад.

«В рамка роботи штабу були виділені наступні проблемні питання над вирішенням яких будуть працювати службовці, а це і ліквідація ямковості доріг, розчищення обочин доріг, заїзних карманів; кронування та вирубка аварійних дерев вздовж доріг, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, приведення в належний санітарний стан парків, скверів» - зазначила Галина Олексіївна.

В рамках двомісячника благоустрою 20 квітня 2019 року в районі буде  проведено акції «Посади своє дерево» та «Зробимо Україну чистою».

«Кожен керівник має забезпечити проведення заходів з благоустрою на своїй території, чи то в межах сільської ради, чи  то установи» – зазначив очільник району.

За підсумками розгляду першого питання вирішено провести об’їзд населених пунктів з фотофіксацією всіх проблемних питань на початку проведення двомісячника з благоустрою та проаналізувати проведені заходи після його завершення.

Про законність права передачі землі в користування суб’єктам господарювання  на території Супоївської та Фарбованської сільських рад доповіли голови виконавчих комітетів.

Так, сільський голова І.В. Півак зазначив наступне, Супоївською сільською радою був укладений договір оренди землі з ТОВ «Крокус» (ділянка площею – 1,1805 га розташована в межах населеного пункту, на території ділянки знаходиться об`єкт нерухомості належний даному товариству). Відповідно до п.9 розділу «Орендна плата» Договору оренди  річна орендна плата вноситься  орендарем  у грошовій формі в розмірі 2 (два) % від нормативної грошової оцінки  земельної ділянки. На підставі рішення сесії сільської ради від 20.12.2016 року № 155-11-VII «Про внесення змін до договору оренди земельної ділянки» ТОВ «Крокус» запропоновано внести зміни до Договору оренди, збільшивши  розмір орендної плати за земельну ділянку до  4% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, на що сільська рада отримала зустрічний лист з проханням зменшення орендної плати до 3%.

В червні 2017 році Супоївська сільська  рада направила листи Генеральному  директору ТОВ «Крокус»  про приведення у відповідність до норм чинного законодавства ставки орендної плати по договорах оренди земельних ділянок, які знаходяться в адміністративних межах сільської ради та начальнику Яготинського відділення Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області Коновал В.В. з проханням нараховувати на законних підставах ТОВ «Крокус» по договору оренди землі від 28.12.2001 року орендну плату в розмірі 3% відповідно до пп.288.5.1 п.288.5 ст.288 діючого Податкового кодексу України.

За звіркою з органами ДФС в даний час ТОВ «Крокус» фактично сплачує орендну плату за використання земельних ділянок в адміністративних межах Супоївської сільської ради в розмірі 3%,  проте сільський бюджет на разі не доотримує кошти, які б можливо б було використати на розвиток села.

Голова виконавчого комітету Фарбованської сільської ради О.І.Житник, доповіла про незаконне використання земельної ділянки 25 га  (самозахват) за межами населеного пункту в адміністративних межах Фарбованської сільської ради . За словами сільського голови Фарбованська сільська рада зверталась до правоохоронних органів проте наразі питання залишається не вирішеним. Громадянин, котрий обробляв вказані землі на зв'язок не виходить.  На даний час вказаною землею розпоряджається Головне управління Держгеокадастру України в Київськй області.

Головний лікар КНП  «Яготинська центральна районна лікарня» В.С.Нескорожений доповів про проведення розслідування щодо службової недбалості лікаря травматолога. За словами, Вадима Сергійовича, за порушення інструкції огляду  поліклінічних хворих лікарю травматологу винесено покарання у вигляді догани з занесенням в особову справу та знято надбавку за оперативну активність.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування