Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 08.02.2019 09:32
Кількість переглядів: 551

Фото без описуПрацівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу переміщення через митний кордон України високоліквідних товарів з порушенням митних правил.

40 упаковок (80 флаконів) косметологічного препарату «SCULPTRA Poly-L-lactic acid SINCLAIR» знаходилися у нашої співвітчизниці, яка повернулася до України з з Німеччини. Для проходження митного контролю громадянка самостійно обрала спрощену систему - «зелений коридор», чим заявила про те, що переміщувані нею через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Жодних комерційних документів, товарних чеків, інвойсів щодо визначення та підтвердження вартості косметологічних препаратів,  громадянка при собі не мала, митної декларації не заповнювала, до інспекторів митниці з приводу декларування не зверталася. 

Косметологічний препарат «SCULPTRA Poly-L-lactic acid SINCLAIR» було виявлено після перетину пасажиркою «зеленої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», під час проведення огляду багажу. Пасажирці було задано запитання щодо наявності товарів, що ввозяться на територію України, на що жінка заявила про наявність продукції естетичної косметології.

Зі слів громадянки всі косметологічні препарати, які знаходилися в дорожній валізі пасажирки, належать їй особисто і вона їх привезла для власного використання, а придбала вона їх в інтернет-магазині в Німеччині. 

Складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено до винесення судом рішення у справі.

Згідно з даними інтернет-сайтів, одна упаковка подібної продукції коштує біля 300 євро.

Довідково: відповідно до ст. 374 Митного кодексу України товари, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 1 000 євро, але загальна фактурна вартість не перевищує еквівалент 10 000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів, та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, в частині, що перевищує еквівалент 1 000 євро.

 

ГУ ДФС у Київській області

 

Олексій Кавилін: «За перший місяць поточного року до держбюджету перераховано більше мільярда гривень податків»

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, за перший місяць  поточного року від платників Київської області до державного бюджету надійшло 1,1 млрд. грн. При цьому він підкреслив, що цьогорічний показник на 40% перевищує надходження відповідного періоду минулого року, а додаткова сума складає 322 мільйони гривень.  

Коментуючи сплату податків у розрізі основних платежів, очільник податкової служби Київщини зазначив, що левову частку у надходженнях складає сплата податку на додану вартість – 830 мільйонів гривень. Це у півтора рази більше за перерахування аналогічного періоду минулого року, що у грошовому еквіваленті дорівнює 291 млн. грн.  

Від сплати податку на доходи фізичних осіб до державної скарбниці надійшло 208 мільйонів гривень із темпом росту до відповідного періоду 2018 року у 26% та додатковою сумою у 42,7 млн. грн.

На обороноздатність країни мешканці Київської області перерахували до бюджету 56,4 млн. грн. військового збору: на 22% або 10 мільйонів гривень більше, аніж було сплачено у січні 2018 року

ГУ ДФС у Київській області

 

Олексій Кавилін: «Динаміка сплати податків до місцевих бюджетів Київщини демонструє зростання»

За інформацією, наданою начальником ГУ ДФС у Київській області Олексієм Кавиліним, у січні 2019 року платники податків регіону перерахували до місцевих бюджетів більше 1 мільярду гривень.  Цей показник на  23% перевищує надходження аналогічного періоду минулого року: додатково бюджети отримали 192 мільйона гривень. Як зазначив очільник фіскальної служби області, динаміка сплати податків до місцевих бюджетів Київщини демонструє стале зростання.

Зокрема, Олексій Кавилін підкреслив, що питому вагу у доходах місцевих скарбниць має сплата податку на доходи фізичних осіб. Наразі ця сума складає 611 млн. грн., що на 26% або 127 млн. грн. більше за той самий період 2018 року. 

На 25% або 45 мільйонів гривень більше перерахували до місцевих скарбниць представники малого та середнього бізнесу. Так, за січень вони поповнили бюджети на суму у 225 мільйонів гривень зі сплати єдиного податку.

Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки складають у сумі 42,8 млн. грн., що на третину (10 млн. грн.) більше за січень 2018 року.

Власники елітних автомобілів сплатили 2,4 млн. грн. транспортного податку із темпом росту до 2018 року у 20% та додатковими коштами у 368 тисяч гривень.

Землекористувачі Київщини перерахували до місцевих бюджетів 87,3 млн. грн., що на 1,7 млн. грн. більше аніж минулоріч.

ГУ ДФС у Київській області

 

У січні за результатами роботи підрозділів аудиту бюджету відшкодовано майже 7 млн. грн.

Протягом січня 2019 року управлінням аудиту ГУ ДФС у Київській області проведено 99 документальних перевірок, у тому числі 43 планових та 56 позапланових перевірок.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 303,2 млн. грн., з яких до бюджету надійшло 6,9 млн. гривень.

Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 186,1 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 9,1 млн. гривень.

Крім того, за січень 2019 року проведено 129 фактичних перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 0,8 млн. грн., з яких 0,7 млн. грн. сплачено до бюджету.

ГУ ДФС у Київській області

 

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки

1.Частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом що визначається відповідно до статті 175 цього Кодексу.

2. Пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям (Розмір внесків не повинен перевищувати 4% від суми загального оподатковуваного доходу за звітний рік).

3. Сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

4. Страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення.

5. Суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій. Включається сума витрат не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік.

6. Суми витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита.

7. Суми коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу, що належить платнику податків, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива. При цьому транспортний засіб, що переобладнаний, повинен бути перереєстрований у відповідних органах.

8. Суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

9 Суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

ГУ ДФС у Київській області

 

Нормативна грошова оцінка земель як база оподаткування земельним податком

Державна фіскальна служба України повідомляє, що відповідно до вимог пунктів 289.2 та 289.3 статті 289 Податкового кодексу України Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) надано інформацію про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель.

Відповідно до  пункту 9 підрозділу 6 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (в редакції Закону України від 23.11.2018 №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів») індекс споживчих цін за 2017-203 роки, що використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується із значенням 100 відсотків.

Значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2018 рік становить 1,0.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується акумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель. Коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель становлять: 1996 рік – 1,703, 1997 рік – 1,059, 1998 рік – 1,006, 1999 рік – 1,127, 2000 рік – 1,182, 2001 рік – 1,02, 2005 рік – 1,035, 2007 рік – 1,028, 2008 рік – 1,152, 2009 рік – 1,059, 2010 рік – 1,0, 2011 рік – 1,0, 2012 рік – 1,0, 2013 рік – 1,0, 2014 рік – 1,249, 2015 рік – 1,433 (крім сільськогосподарських угідь) та 1,2 для  сільськогосподарських угідь (рілля, перелоги, сіножаті, пасовища, багаторічні насадження), 2016 рік – для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) – 1,0, для земель несільськогосподарського призначення – 1,06, 2017 рік – 1,0.

Нормативна грошова оцінка земель за 2002, 2003, 2004 та 2006 роки не індексувалася.

Водночас Держгеокадастр додатково поінформував, що наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 №552 «Про затвердження технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення» затверджено відповідну технічну документацію. Наказ набрав чинності з 01 січня 2019 року.

ГУ ДФС у Київській області звертає увагу, що нормативна грошова оцінка земель є базою оподаткування земельним податком, застосовується для розрахунку річної суми орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, а також є базою оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи.

ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування