Єднаймося, бо в цьому наша сила!

Дата: 23.01.2019 09:28
Кількість переглядів: 663

Фото без опису22 січня з нагоди відзначення Дня Соборності України делегація Яготинського району на чолі з заступником голови районної державної адміністрації Володимиром Гончаром взяла участь у всеукраїнських заходах з нагоди державного свята, яке відбулось за участі Президента України Петра Порошенка на столичній Софіївській площі.

До складу делегації ввійшли представники райдержадміністрації, районної та міської рад, КНП " Яготинська центральна районна лікарня, КНП " Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги".

Урочисті заходи розпочалися з молебні за Україну. Їх продовжила музично-театралізована композиція "Українське військо".

Також в межах святкування влаштували показ строїв (форми та техніки) різних військових з'єднань української революції 1917-1921 років.

Окрім цього, здійснили реконструкцію прийняття присяги "воїна УНР", а також заспівали "альтернативний" гімн України версії 1918 року.

З промовою до українців також звернувся президент України Петро Порошенко.

"Рівно сто років тому на Софійському майдані сталася одна з найбільших подій в історії України. Тут відбулося проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР в єдину державу. З того дня і навіки незалежність України означає її самостійність і соборність.

Акт Злуки – найвища точка української революції і визвольних змагань початку двадцятого століття. Він став результатом величезних всенародних зусиль, праці і боротьби, що тривали століттями", - заявив глава держави.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування