Договір купівлі-продажу автомобіля в сервісних центрах МВС укладається безплатно!

Дата: 04.04.2019 09:24
Кількість переглядів: 555

Фото без описуУ сервісних центрах МВС Київської області при наданні реєстраційних послуг час від часу фіксують факти підробки документів, зокрема, і посвідчень водія, зміну номерів агрегатів кустарним способом, виявляють частини автівок, що колись  були викрадені і перебувають у розшуку. Тому, аби в законний спосіб отримати права і не стати власником автомобіля з підробленими номерами кузова чи двигуна, варто звертатись саме до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу в присутності продавця і покупця та перереєстрації транспортного засобу на нового власника.

Для укладання договору достатньо надати оригінали паспортів, довідок про присвоєння ідентифікаційних кодів, а також оригінал свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта).

Фахівці територіальних сервісних центрів РСЦ МВС в Київській області нагадують усім, хто найближчим часом планують продавати чи купувати транспортні засоби, що процедура оформлення угоди купівлі-продажу транспортного засобу – безплатна. Вам доведеться лише заплатити за послуги сервісного центру, за державний номерний знак у разі його зміни та за бланк техпаспорту.  За 550-600 гривень ви отримаєте спокій під час придбання і задоволення від користування обраною автівкою. Договір купівлі-продажу (а також міни, дарування, інший договір, на підставі якого відбувається перехід права власності на транспортний засіб) оформляється сторонами безпосередньо в приміщенні сервісного центру МВС у присутності адміністратора.

Важливою процедурою в цьому процесі є проведення працівниками Експертної служби МВС огляду, мета якого – звірити ідентифікаційні номери та перевірити реєстраційні документи. Такий візуальний огляд не потребує окремої сплати – його ціна вже врахована у вартості послуги перереєстрації транспортного засобу. У випадку проведення експертного дослідження (якщо при огляді автівки в експерта виникли сумніви щодо достовірності певних даних) встановлюється відсутність чи наявність ознак пошкодження, знищення, підробки або заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером та підроблення реєстраційних документів. У результаті такого дослідження власник авто отримує висновок. Варто наголосити, що експертне дослідження – платне, на чому адміністратори сервісних центрів та фахівці Експертної служби МВС обов’язково наголошують під час обслуговування відвідувачів.

Часто на «проблемний» транспортний засіб вказує ціна: якщо його вартість значно менша за ринкову, то, ймовірно, продавець прагне якомога швидше його позбутись. У таких випадках експертне дослідження в сервісному центрі МВС допоможе переконатися в чесності або навпаки - непорядності продавця.

Тож переваги перереєстрації автомобіля в одному із сервісних центрів МВС очевидні: коректна допомога адміністратора під час заповнення бланку типової угоди, неупереджений технічний огляд та перевірка транспортного засобу і осіб, що звернулися за послугою, за допомогою пошукових реєстрів, захист прав майбутнього власника автомобіля та безплатна угода купівлі-продажу і  уніфікована ціна послуги з переоформлення авто.

Нагадуємо, що перевірити інформацію про обраний транспортний засіб, зареєстрований в Україні, можна за VIN-кодом через онлайн-платформу «Електронний кабінет водія» https://e-driver.hsc.gov.ua .

А отримати консультацію щодо отримання послуг ви зможете за телефоном (044) 290-19-88 або на офіційній сторінці у Facebook Головного сервісного центру МВС https://www.facebook.com/hsc.gov.ua .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування