В Яготині пройшла нарада з представниками Укрпошти

Дата: 13.03.2019 09:13
Кількість переглядів: 662

Фото без описуНа виконання доручення Прем’єр-міністра України В. Гройсмана і голови КОДА О. Терещука, сьогодні в залі засідань Яготинської районної державної адміністрації відбулась нарада з директором Київська міська дирекція АТ "Укрпошта» В.Олещенком.

Київська міська дирекція АТ "Укрпошта" під керівництвом директора, Олещенко Валентина - проведе вісім виїзних нарад на території Київщини. Головною метою нарад є домовленість про співпрацю АТ "Укрпошта" та громад.

Участь у нараді взяли: заступник голови адміністрації В.Гончар, перший заступник голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації А.Коркач, заступник голови Згурівської районної ради М.Бойко, сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Основним питанням, що обговорювалося на зустрічі, було питання діяльності відділень Укрпошти та оплата праці працівників пошти, зокрема самих листонош.

Валентин Миколайович підкреслив, що вперше за багато років за підтримки Президента України Петра Порошенка пошта поставлена у пріоритети поруч з дорогами, авіацією, морським транспортом. Особисте втручання Президента України Петра Порошенка дозволило включити до витрат Державного бюджету України додаткові 500 млн грн. для Укрпошти як компенсацію збиткового тарифу на доставку пенсій та грошової допомоги. Це дозволило не тільки зберегти мережу та 75-тисячний колектив Укрпошти, але й забезпечити своєчасну виплату пенсій, а також монетизованих субсидій.

За останні три роки Укрпошта вийшла на шлях сталого розвитку: «Якщо в 2015 році мінімальна зарплата поштаря була 1218 гривень, то зараз – 4173 гривні. Коли масово закрили мережу банки, нам вдалося втримати і не скоротити мережу сільських відділень»- підкреслив керівник Укрпошти.

Наразі, жодну позицію листоноші не буде скорочено. Всі ставки, рівень заробітної платні, кількість робочих місць станом на 1 січня 2019 року залишається без змін або буде збільшено. Жодних скорочень не буде. Завдяки Президенту України є мінімум рік часу для того, щоб знайти формат і механізм утримання всіх ставок у кожній області, в кожному селі. Тому цього року необхідно спільно з місцевими громадами відпрацювати той механізм співфінансування, який дасть можливість нормально працювати поштовим відділенім і поштарям.

В рамках зустрічі директор Київської міської  дирекції АТ «Укрпошта» В.Олещенко запропоновав підписати «Меморандум про співпрацю та наміри між Київською міською дирекцією АТ «Укрпошта» та сільськими радами». Мета меморандуму: підняти зарплату робітників пошти у сільській місцевості та поліпшити умови їх праці.

Варто відмітити, що в Яготинському районі вже запроваджені вказані заходи. Так наприклад листоноша в Сулимівській сільській раді працює на 0,4 ставки, але головою сільської ради та керівником сільськогосподарського підприємства, прийнято рішення доплачувати листоноші ще 0,6 ставки, ще в декількох сільських радах в приміщеннях поштового зв’язку будуть замінені двері та вікна, проведені поточні ремонти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування