Конкурс піаністів ім. С.С. Прокоф’єва

Дата: 23.04.2019 09:12
Кількість переглядів: 1199

Фото без опису13 квітня 2019 року в м. Київ, в концертній залі «In-Jazz Live!» відбувся ІІІ Всеукраїнський відкритий конкурс піаністів ім.. С.С. Прокоф’єва. Метою конкурсу є виявлення та підтримка талановитих українських  виконавців-інструменталістів, підвищення рівня престижності музичних спеціальностей, обмін творчими досягненнями між музикантами. Конкурсанти були учні мистецьких шкіл, студенти, педагоги середніх та вищих закладів Міністерства кульутри, та й взагалі, всі бажаючі музиканти-піаністи.

Членами журі були провідні педагоги середніх і вищих навчальних закладів музичної освіти Міністерства кульутри  України та Міністерства освіти України, відомі композитори, диригенти, виконавці, музикознавці і музичні діячі.

Не обійшлося і без участі учнів Яготинської дитячої школи мистецтв. Наймолодша учениця школи, Ніка Романій, клас викладача І.Б. Самоп’ят теж спробувала достойно представити роботу свого викладача та школи серед 134 учасників з різних областей України. Для дівчинки це був перший Всеукраїнський конкурс такого рівня. Готуючись  до нього, Ніка десятки годин провела за інструментом і результат не забарився. Юна конкурсантка стала Лауреатом І премії серед учасників вікової категорії 4-5 років, а її викладач, Ірина Борисівна, теж нагороджена Дипломом за великий внесок у професійну музичну освіту, за високий рівень підготовки учасників ІІІ Всеукраїнського відкритого конкурсу піаністів ім.. С.С. Прокоф’єва.

Вихід на велику сцену в 5 років – це вже є великим досягненням. А грати на великому білому роялі – це велике задоволення. Тай  взагалі, виступ на професійному конкурсі такого рівня – це вже перемога. Цей досвід виступу Ніки стане ще однією сходинкою до наступних перемог, вдосконалення музичної майстерності, успіхів в музичному мистецтві. Ми щиро вітаємо нашу переможницю Ніку Романій та викладача Ірину Борисівну, бажаємо щастя, успіхів, наснаги батькам та викладачу та нових перемог.

 

Алла Романова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування