Про дороги та відновлення роботи фельдшерського пункту говорили жителі Кулябівки на зустрічі з головою адміністрації

Дата: 19.03.2019 09:07
Кількість переглядів: 652

Фото без описуВже традиційно голова адміністрації В.С.Шмигановський проводить зустрічі з активом сіл району. Так, 18 березня голова адміністрації відвідав с.Кулябівку, де зустрівся з громадою села.

Звертаючись до жителів села, голова адміністрації зазначив, що зустрічі, які проводяться з громадами району  мають на меті почути безпосередньо на місцях думки людей, їх пропозиції, проблемні питання, знайти спільно шляхи їх вирішення.

На початку зустрічі очільник району поцікався, якої шкоди наніс селу нещодавній буревій. Сільський голова С.І.Владіміров повідомив, що в населених пунктах району були численні пориви електроліній, наразі електропостачання відновлено. За підсумками обговорення вказано питання, досягнуто домовленостей про проведення кронування дерев, які повисли над лініями електропередач.

Під час виступу В.С.Шмигановськийпроінформував присутніх про основні завдання над  вирішенням яких працює районна влада,  про проблемні питання галузей та  шляхи їх вирішення. 

         Загалом мешканців Кулябівки турбували питання ремонту доріг, відновлення роботи фельдшерського пункту, монетизації субсидій, перерахунку пенсій, приведення обсягів газу до стандартних умов, земельні питання.

За словами очільника району в 2019 році буде побудована нова окружна дорога через с.Тужилів, наразі вже всі документи підписані, залишилось дочекатись сприятливої погоди.

Що ж до роботи  фельдшерського пункту, то головний лікар КНП «Яготинський ЦМСД» І.І.Сахно доповів, про відкриття в мікрорайоні Птахофабрика амбулаторії загальної практики сімейної медицини, та запросив кулябівців відвідувати даний заклад для проведення огляду, отримання інєкцій. Ще однією приємною новиною для кулябівців стало рішення, щодо проведення щосереди прийому лікарем в місцевому ФП. Прийом буде проводити молодий спеціаліст, завідувач амбулаторії, що на Птахофабриці О.В.Тищенко. Тож жителі с.Кулябівки зможуть отримати якісну медичну допомогу на місці.

За словами, Василя Степановича в цьому році буде проведений ремонт фельдшерського пункту в с.Кулябівка, а керівництво «первинки» буде працювати над забезпеченням закладу відповідним спеціалістом.

«Ми прикладемо максимум зусиль, аби відновити роботу фельдшерського пункту, та забезпечим його всіма необхідними приладами та медичними препаратами», - завірив очільник району.

Ще одним питанням, яке порушували жителі Кулябівки стосувалося забезпечення роботи автобусного маршруту Яготин - Кулябівка. «Враховуючи, що в селах Кулябівської сільської ради  проживають 372 особи, з них – більшість людей похилого віку, автобусне сполучення між селами та райцентром є необхідним для життєдіяльності населених пунктів. Втім, як зазначив Василь Степанович, для приватних перевізників цей маршрут є нерентабельним. Наразі вивчається питання щодо створення комунального підприємства, яке б забезпечувало пасажироперевезення в Яготинському районі.

Обговорюючи питання створення об’єднаної територіальної громади, Василь Степанович зазначив, що тільки об’єднавшись в громаду в межах району, ми отримаємо фінансово-незалежно громаду, яка зможе самостійно і на належному рівні утримувати дитячі садки і школи, амбулаторії, будинки культури і клуби, дороги, інфраструктуру. Тобто,  це реальний шлях до підвищення якості повсякденного життя мешканців кожного села та міста. «Я не дозволю розірвати район на шматки»,- підкреслив Василь Степанович.

Під час обговорення проблемних питань з громадою посадові особи, що були присутні на зустрічі й до компетенції яких ці питання належали, надавали вичерпні відповіді та брали ці питання до відома для подальшого їх вирішення.  

Наостанок сільський голова С.І.Владіміров звернувся до мешканців села з проханням провести благоустрій на присадибних ділянках, та запросив долучитись до місцевої толоки, що відбудеться 21 березня біля місцевого кладовища.

Загалом зустріч відбулась конструктивна, керівництво району з перших уст почуло проблеми селян та сформувало перелік заходів, котрі потрібно вирішити невідкладно, кулябівці ж отримали кваліфіковані відповіді посадовців по питаннях, що їх турбували.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування