У столиці України під головуванням очільника Київської області пройшло засідання Ради регіонального розвитку

Дата: 04.12.2018 08:56
Кількість переглядів: 463

Фото без описуУ столиці України під головуванням очільника Київської області пройшло засідання Ради регіонального розвитку. В заході взяли участь представники всіх структурних підрозділів Київської облдержадміністрації, голови районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

Під час засідання обговорювались шляхи розв’язання проблемних питань у реалізації реформ в області, а також визначались пріоритетні завдання для місцевих органів виконавчої влади та самоврядування. «Важливо, щоб перспективний план не став черговим «прожектом». У найближчі 3 роки мусимо створити нову соціальну інфраструктуру і забезпечити нову якість життя» – наголосив Олександр Терещук у своїй промові.

Окрім того, на засіданні Ради Регіонального розвитку підіймались питання децентралізації, створення ОТГ у Київській області, а також результатів реформ, започаткованих Президентом України в попередні роки.

Основними пріоритетними напрямами розвитку Київщини на найближчий час було визначено:
• завершення реформи децентралізації;
• забезпечення прав дітей та підтримка сімей;
• створення нового освітнього простору;
• реформа сфери охорони здоров’я;
• забезпечення соціального захисту малозахищених верств населення, а також учасників АТО та їх сімей;
• створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій;
• модернізація дорожньо-транспортної інфраструктури;
• покращення екологічного стану області, створення ефективної системи утилізації твердих побутових відходів.

З метою реалізації цих пріоритетів та бачення горизонтів реформ, що здійснюються, учасникам наради було поставлено задачу розробити перспективний план розвитку Київської області на 2019-2021 роки, який буде базуватися на відповідних планах об’єднаних територіальних громад.

«Ми повинні почути кожного вчителя, лікаря, інженера, аби звучав голос того, хто потребує соціальної допомоги, як і того, хто надає та створює бюджет для відповідного регіону, області, села чи селища. Водночас нам важливо почути і підприємців, які в цей нелегкий час справно платять податки, допомагають волонтерам, українському воїну та зацікавлені аби в нашій області був порядок, був захист прав і свобод громадянина, верховенства права» – підкреслив очільник області.

Київська обласна державна адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування