В Україні стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 28.11.2018 08:49
Кількість переглядів: 555

Фото без описуВ Україні стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою і проводиться вона з 25 листопада по 10 грудня.

На виконання листа Міністерства соціальної політики України від 30.10.2018 № 21158/0/2-17/38 щодо проведення Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства», у Яготинському районі здійснюються ряд заходів із попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;

Службою у справах дітей та сім`ї райдержадміністрації розроблено план заходів, які проводяться за участю представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, відділу освіти, правоохоронних органів, та інших районних структур. До акції в районі долучаються загальноосвітні школи району, які братимуть участь у запланованих заходах. Це і проведення тематичних бесід серед студентської молоді району на теми: « Я проти насильства! А ти?», «Насильство - порушення прав людини», серед учнів загальоноосвітніх закладів району проведення конкурсу дитячого малюнку «Стоп насильству!», «Світ без насильства очима дітей» «Світ без насильства очима дітей, виступи практичного психолога на виховних годинах у середніх класах «Як направляти агресію в конструктивне русло», години спілкування класних керівників на теми: «Вплив алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини», «Профілактиці шкідливих звичок», інформування проводиться серед навчально-виховних закладів та населення району з метою попередження домашнього насильства з розповсюдженням матеріалів соціальної реклами проблем подолання насильства в сім’ї в будь-якому його прояві.

Також службою у справах дітей та сім’ї спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно проводяться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота у сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах,  багатодітних та малозабезпечених сім`ях на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства».

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Так шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада

Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня

Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня

Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня

Міжнародний день волонтера

6 грудня

Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня

Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня

Міжнародний день прав людини

 

Служба у справах дітей та сім’ї Яготинської районної державної адміністрації

Яготинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування