Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 13.03.2019 08:48
Кількість переглядів: 521

«Платники Київщини перерахували до місцевих бюджетів 2,2 млрд. грн.», – Олексій Кавилін

Як повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін, за два місяці 2019 року до місцевих бюджетів від платників податків регіону надійшло 2,2 млрд. грн. Темп росту до фактичних надходжень 2018 року у приведених умовах складає 28%, а сума додаткових коштів дорівнює 493 млн. грн.

Значну частину у доході місцевих бюджетів традиційно обіймає сплата податку  на доходи фізичних осіб – 1,3 млрд. грн. з динамікою росту у 28% або 291 мільйон гривень.  

Від плати за землю надійшло 213 млн. грн.,  що на 15% або 27 млн. грн. більше за суму, сплачену минулоріч. 

Малий та середній бізнес забезпечив сплату до бюджетів 495 мільйонів гривень єдиного податку. Цьогорічна сума надходжень зросла на 35%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 128 мільйонам гривень додаткових коштів.  

Власники елітних автомобілів спрямували до місцевих скарбниць 4 мільйони гривень транспортного податку, що на 25% перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

На охорону довкілля перераховано 16,8 млн. грн. Це у 2,2 рази більше за суму, що надійшла у відповідному періоді 2018 року додаткові кошти складають 9,1 млн. грн. 

ГУ ДФС у Київській області

 

Київщина налічує понад 170 тисяч платників податків

Загалом, на сьогодні, в територіальних органах ГУ ДФС у Київській області обліковується майже 72 тисячі юридичних осіб та 98 тисяч фізичних осіб – підприємців. Це на 8,6 тисяч платників більше минулорічного показника. Лише за січень-лютий 2019 року започаткували власний бізнес понад 3 тисячі суб’єктів господарювання, із них, 2,5 тисяч підприємців та 500 підприємств та організацій. Ріст до відповідного періоду 2018 року становить 405 новостворених платників.

«Значно спрощена процедура ведення бізнесу та запровадження спеціальних режимів оподаткування стали міцними важелями збільшення кількості фізичних осіб-підприємців на Київщині», - зазначив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін.

Стабільна динаміка зростання зберігається і в кількості платників єдиного соціального внеску. Станом на 01.03.2019 року реєстр платників внеску налічує 222,7 тисяч суб’єктів, що на 16,3 тисяч платників більше ніж за 2018 рік.

За два місяці 2019 року на 1,7 тисяч збільшилась загальна кількість платників податків на додану вартість і на сьогодні складається із 16,4 тисяч юридичних осіб та 1,1 тисяч підприємців.

 Запровадження системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (СМКОР) позитивно вплинуло на ріст надходжень з ПДВ та зменшило кількість платників, які ухилялись від сплати податків.

 

ГУ ДФС у Київській області

 

Відомості для реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків можна подати через Електронний кабінет

З 1 березня 2019 року ДФС запровадила в тестовому режимі новий електронний сервіс. У рамках нового електронного сервісу фізична особа, не звертаючись до органів ДФС, через меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету може створити та направити до ДФС:

-  облікову картку фізичної особи - платника податків (F1314601), яка є заявою для реєстрації  у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

- заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (F1314701);

- надати  копії документів, необхідні для реєстрації/ внесення змін до Державного реєстру (F1360102);

- обрати контролюючий орган, до якого особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Підтвердженням подання заяви до ДФС є отримання першої квитанції в електронному вигляді, в якій зафіксовані дата та час подання заяви.

Інформацію про результат розгляду заяви можна переглянути у вкладці «Вхідні/вихідні документи»: повідомлення  про результати обробки  Облікової картки фізичної особи – платника податків - форма №1ДР (F1414601), повідомлення про результати обробки  Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків - форма №5ДР (F1414701).

До запиту обов’язково додаються Повідомлення  про склад та мету збору персональних даних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, права та обов’язки фізичної особи – платника податків (F1314501) та скановані копії необхідних документів;

Подання Облікової картки/ Заяви для внесення змін на своїх дітей - малолітніх осіб (до 14 років) в електронному вигляді можливе на підставі Свідоцтва про народження дитини для малолітніх осіб (до 14 років) та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

ГУ ДФС у Київській області

 

15 березня 2019 року – останній день для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування з другого кварталу 2019 року

Головне управління ДФС У Київській області повідомляє, що порядок переходу суб’єктів господарювання на спрощену систему оподаткування встановлений статтею 298 Податкового кодексу України. Зокрема, абзацом 1 п.п. 298.1.4 п. 298.1 ст.298 ПКУ визначено, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Кодексу,  може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж  за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

При цьому перехід на спрощену систему оподаткування суб’єктом господарювання може бути здійсненим за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені  п. 291.4 ст. 291 ПКУ.

За умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється реєстрація платника податку на додану вартість у порядку, встановленому Кодексом, у разі обрання ним першої або другої групи чи ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка включає податок на додану вартість до складу єдиного податку (п.п. 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 Кодексу).

Отже, 15 березня 2019 року – останній день для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування з другого кварталу 2019 року:

- платниками інших податків і зборів;

- платниками єдиного податку – для переходу на іншу групу платника єдиного податку. 

Для переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до відповідного контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 № 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.12.2011 за № 1536/20274. У заяві, зокрема, зазначається ставка єдиного податку та дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.

Звертаємо увагу, що  платниками єдиного податку першої – третьої групи не можуть бути фізичні особи – платники податків, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) (п.п. 291.5.8 п.291.5 ст. 291 ПКУ).

ГУ ДФС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування