Мітинг-реквієм з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті і примирення в Україні

Дата: 10.05.2019 08:46
Кількість переглядів: 1089

Фото без опису9 травня в м. Яготин на Алеї Слави відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Урочистості розпочалось з урочистої ходи до Вічного вогню та Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави».

В заході взяли участь перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко, заступник голови районної ради В.А.Потельчак, перший заступник міського голови С.О.Овчаренко, голови та представники ветеранських організацій, керівники підприємств, установ, організацій, учасники АТО, представники духовенства, жителі та гості міста.

Ведучі  урочистого мітингу Н.Вовк та О.Розум проникними, хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах  Другої світової війни. Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…

Зі словами подяки до ветеранів Другої світової війни та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої  страшної війни звернулись голова ветеранської організації прикордонників Р.М. Яковенко, який подякувала сивочолим ветеранам, учасникам бойових дій Другої Світової війни, учасникам дій на території інших держав та учасникам АТО за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу у війні з небезпечним супротивником, адже ми повинні бути єдиним цілим в подоланні всіх негараздів, які випали на долю України.

Як естафета поколінь, які зазнали воєнного лихоліття та яким довелося зі зброєю в руках захищати Батьківщину, звучав виступ учасника антитерористичної операції на Сході України С.І.Пономаренка: «Пам’ятайте подвиги українських героїв з часів Київської Русі, козаків, Першої, Другої світової війни, інших воєн! Вчіться на своїх помилках, щоб не повторювати їх в майбутньому, щоб діти та онуки не побачили воєнних лихоліть! Шануйте ветеранів!».

Присутні на мітингу вшанували полеглих на фронтах і тих, хто відійшов у потойбіччя вже після війни, хвилиною мовчання.

Хвилюючими були і хвилини вручення ветеранам Другої світової війни квітів та учсникам антитерористичної операції від школярів Яготинського НВК №3 та  жителів міста.

Не менш хвилюючою і проникною була композиція за участі вихованців Яготинської дитячої музичної школи з композицією «Лист солдату»

По завершенню урочистого мітингу-реквієму представники духовенства відправив панахиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.

Наостанок учасники заходу поклали квіти до підніжжя стел з іменами загиблих воїнів-земляків та Вічного вогню.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування