Художньо – продуктивна діяльність дітей старшого дошкільнят

Дата: 16.05.2019 08:46
Кількість переглядів: 466

Фото без опису15 травня 2019 року  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. на базі Засупоївського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» було проведено засідання школи передового педагогічного розвитку дітей дошкільного віку на тему: «Художньо – продуктивна діяльність дітей старшого дошкільного віку».

Метою засідання було активізувати знання вихователів профільних дошкільних груп художньо-естетичного циклу щодо організації та особливості проведення інтегрованих занять за освітньою лінією Базового компоненту дошкільної освіти «Дитина у світі культури». 

На початку засідання Оксана Вікторівна обґрунтувала значення художньо-естетичного розвитку дітей дошкільного віку засобами ліплення , а також надала рекомендації щодо ознайомлення дошкільнят з творами декоративно-ужиткового мистецтва.

Під час презентаційного блоку директор Засупоївського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» Клюшниченко Т.С. ознайомила учасників засідання з досвідом роботи закладу із забезпечення наступності між ланками початкової та дошкільної освіти.

В практичній частині засідання вихователь дошкільної групи Засупоївського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» Лясковська Л.П. показала інтегроване заняття на тему «Бабуся в гості завітала». Під час заняття вихователь в ігровій формі ознайомила дітей з особливостями опішнянського гончарства. Вихованці Людмили Павлівни показали свої вміння варити борщ, замішувати тісто на млинці, робити та прикрашати миски, завзято гратися в народні ігри,відгадувати загадки.

Після перегляду учасники засідання взяли участь у обговоренні заняття, відзначивши високу педагогічну майстерність вихователя, уміння  імпровізувати, відчувати потреби дітей. Також педагоги звернули увагу  на високий рівень художньо-естетичного розвитку дітей, організованість дошкільнят різного віку, їх вміння творчо виконувати різні завдання, узгоджувати слова та дії, що також свідчить про високий рівень підготовки дітей до школи. Всі учасники засідання відмітили злагоджену роботу працівників дошкільного закладу щодо всебічного розвитку дітей дошкільного віку.

Також на засіданні представила свій досвід  роботи з проблеми організації та проведення нетрадиційних занять з художньо-естетичного розвитку дітей дошкільного віку вихователь дошкільної групи Черняхівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» Комаренко Н.В.

Під час майстер-класу «Чарівний світ глини» Оксана Вікторівна активізувала знання та практичні вміння вихователів з формування у дітей навичок та прийомів ліплення.

З метою вдосконалення теоретичних знань педагогів закладів дошкільної освіти району з національно-патріотичного виховання дітей Оксаною Вікторівною було проведено «мозковий штурм» на тему «Україна – моя Батьківщина».

На закінчення Миненок О. В.  підвела підсумки засідання та учасники прийняли методичні рекомендації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування