НА ЯГОТИНЩИНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Дата: 22.06.2019 08:45
Кількість переглядів: 892

Фото без описуЩороку 22-го червня ми вшановуємо пам’ять жертв війни в Україні. Друга світова війна однією з найкривавіших та найскорботніших сторінок у нашій історії. Український народ потерпав від масових розстрілів, переслідувань, примусової праці, заслання у концтабори. Але героїзм, незламність духу, патріотизм і безмежна любов до Батьківщини допомогла нашим співвітчизникам у жорстокій боротьбі подолати ворога та здобути довгоочікувану, омріяну Перемогу. Дорогу ціну заплатив наш народ за мир і вільне майбутнє для рідної землі – мільйони людських життів забрала війна, горе втрат і страждань не обійшло жодну родину.

Виявляючи глибоку повагу до захисників Вітчизни – героїв Великої Вітчизняної війни, які поклали своє життя на вівтар Перемоги, голова райдержадміністрації В.С.Шмигановський, заступники голови Т.П.Сухенко, В.М.Гончар, виконувач обов’язків голови районної ради В.А.Потельчак,представники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної, міської рад, установ та служб району, ветеранських організацій, громадськість взяли участь у жалобній церемонії покладання квітів до Братської могили, що на Алеї Слави.

Для українського народу війна була тотальною. Кожна родина і кожна людина, незалежно  від віку, статі і соціального стану, були втягнуті у надзвичайно жорстокий вир війни. Територія України  була одним з вирішальних театрів бойових дій.

Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю тих семидесяти чотирьох років, полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу. Тому турбота про них, постійна увага про їх потреби і запити – святий обов’язок – справа честі держави і суспільства в цілому. Слава всім, хто дожив до сьогоднішнього дня, хто бореться в ім’я побудови і процвітання району.

Також в населених пунктах району відбудуться мітинги-реквієми, покладання квітів до пам’ятних місць. В скорботних заходах візьмуть участь керівники органів державної влади, місцевого самоврядування, представники трудових колективів, громадськості, учнівської молоді.

Все далі в історію відходять події тих років, коли наш народ проявив героїчну мужність, відстояв честь і незалежність Батьківщини. Все менше залишається поруч з нами живих свідків того страшного лихоліття. І саме від нас залежить, щоб залишилася пам’ять про них, про їхні ратні подвиги, що стали взірцем для патріотів України, які сьогодні гідно відстоюють єдність та незалежність нашої держави.

Вічна і світла пам'ять воїнам-переможцям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування