За утримання телят виплачують 2500 гривень

Дата: 02.04.2019 08:30
Кількість переглядів: 431

Фото без описуВласники телят протягом року будуть отримувати грошову компенсацію. Розмір держаної дотації залежить від віку тварин. Починаючи з цього року виплачуватимуть не тільки за народжену в господарстві худобу, а й за придбану в інших власників. За кожні чотири місяці утримання до тринадцятимісячого віку. Так, за молодняк віком від 1 до 5 місяців виплатять 300 гривень за голову, від 5 до 9 місяців – 700 гривень, від 9 до 13 місяців – 1500 гривень. Загалом - 2500 гривень. Така програма покликана розвивати сільське господарство. Наприклад, минулого року в Білоцерківському районі такі дотації отримали 169 селян на суму 285,1 тис. гривень.  

Щоб отримати кошти за молодняк, власник має подати копії паспортів великої рогатої худоби. Якщо в господарстві більше 10 голів — витяг з Єдиного державного реєстру тварин. Також подаються  копії коду та паспорту власника, копія договору про відкриття рахунку в банку. Документи приймаються в сільській, селищній, міській радах до 1 травня, 1 вересня і 1 грудня поточного року. Гроші надходитимуть на банківський рахунок.

Також в Україні діє програма дотації за утримання наявного поголів’я корів. Виплачуються господарствам за кожні пів року вигодовування. Цьогоріч платитимуть по 900 грн. В минулому році було 750 грн. У районі 12 господарств отримали бюджетну дотацію у сумі 4,8 мільйонів гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування