Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 27.11.2018 08:30
Кількість переглядів: 457

Платники податків Київщини за 10 місяців 2018 року сплатили майже 2 млрд. грн. податку на прибуток

З початку року до зведеного бюджету країни надійшло майже 2 мільярди гривень податку на прибуток. Як підкреслив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін, цей показник на 39% або 600 млн. грн. перевищує надходження з цього виду податку у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Так, лідируючу позицію зі сплати податку на прибуток наразі обіймає Києво-Святошинське управління ГУ ДФС у Київській області. На другому за обсягами платежів до бюджету місці – Бориспільске управління із сумою сплати у 165 млн. грн. Завершує трійку лідерів Білоцерківське управління із перерахованою сумою у 158 мільйонів гривень податку на прибуток.

Окремо очільник фіскальної служби Київської області зазначив, що ці результати, зокрема, є наслідком підвищення загального рівня податкової культури платників податків: «Законослухняний та добросовісний бізнес відчуває підвищення якісного рівня податкових сервісів, створення комфортних умов, відкритість та прозорість   фіскальної служби і йде назустріч у напрямку  налагодження співпраці. Більше того, удосконалення сервісного обслуговування та налагодження дійсно партнерських відносин із бізнес-середовищем  і надалі залишаються  одним із ключових  напрямків роботи ГУ ДФС у Київській області».

ГУ ДФС у Київській області

 

Довідник умовних кодів причин коригування податкової накладної

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 17.09.2018 № 763 внесено зміни до форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307.

Відповідно до внесених  змін, ДФС визначено умовні коди причин коригування податкової накладної, які платники ПДВ зазначають у графі 2.1 розрахунку коригування до податкової накладної.

19.11.2018 ДФС оприлюднено довідник умовних кодів причин коригування, які платникам ПДВ необхідно буде зазначати у РК, починаючи з 1 грудня 2018 року.

Довідник розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України у розділі «Довідники» за посиланням  http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/357729.html

ГУ ДФС у Київській області

 

Платники податків, які нараховують доходи фізичним особам за оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, зобов’язані стати на облік до фіскального органу за місцезнаходженням орендованої земельної ділянки

Головне управління ДФС у Київській області звертає увагу платників податків, що у зв’язку зі змінами, внесеними до статті 168 Податкового Кодексу  Законом України   від 10.07.2018  №2497, який набув чинності з 15.08.2018року,  податковий агент, зокрема, самозайнята особа, яка здійснює нарахування (виплату) доходів фізичній особі у вигляді орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення, сплачує (перераховує) податок на доходи фізичних осіб до відповідного бюджету за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості).

Відповідно до п.п.14.1.180 п.14.1 ст.14 Податкового Кодексу, податковими агентами щодо податку на доходи фізичних осіб є, зокрема, самозайняті особи, які зобов'язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розд. IV Кодексу, до бюджету від імені та за рахунок фізичних осіб з доходів, що виплачуються таким особам, вести податковий облік, подавати податкову звітність контролюючим органам та нести відповідальність за порушення його норм в порядку, передбаченому ст. 18 та розд. IV ПКУ.

Тобто, податковий агент, зокрема, самозайнята особа, яка здійснює нарахування (виплату) доходів фізичній особі у вигляді орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення, починаючи з 15.08.2018 сплачує (перераховує) податок на доходи фізичних осіб до відповідного бюджету за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості).

Згідно з  п.63.3 ст.63 ПКУ, платники податків, у тому числі самозайняті особи, які здійснюють нарахування (виплату) доходів у вигляді орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення фізичним особам, підлягають реєстрації або взяттю на облік в контролюючих органах за місцезнаходженням, зокрема, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться  діяльність в порядку, встановленому наказом Міністерства фінансів України  від 09.12.2011 №1588, тобто, зобов’язані стати на облік до органу фіскальної служби за місцезнаходженням орендованої земельної ділянки сільськогосподарського призначення за неосновним місцем обліку.

       Пунктом 7.2 розд. УІІ Порядку №1588 визначено,  що для взяття на облік  за неосновним місцем обліку платник зобов’язаний протягом 10 робочих днів після відкриття об’єктів, через які  провадиться діяльність або які підлягають оподаткуванню чи пов’язані з оподаткуванням, подати до відповідного контролюючого органу заяву про взяття на облік за неосновним місцем обліку  за ф. 17-ОПП (додаток9). Дані заяви про взяття на облік за неосновним місцем обліку вносяться до Реєстру самозайнятих осіб.

         Також взяття на облік за неосновним місцем обліку здійснюється  на підставі повідомлення  про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф.20-ОПП (додаток10), поданого платником  відповідно до розд.УІІІ Порядку №1588, та якщо у  такому повідомленні платник визначив контролюючий орган, у якому бажає стати на облік за неосновним місцем обліку за місцезнаходженням відповідного

об’єкта оподаткування.

         Пунктом 8.2  розд.УІІІ Порядку №1588 визначено, що об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають зобов’язання щодо сплати податків та зборів.

         У разі, якщо у платника  податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об’єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов’язаний стати на облік за неосновним місцем обліку у контролюючому органі за місцезнаходженням такого  об’єкта – п.8.3 розд.УІІІ Порядку №1588.

        Повідомлення  про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або  через які провадиться  діяльність за ф.20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації,  створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків – п.8.4 розд. УІІІ Порядку №1588..

        Отже, платники податків, у тому числі самозайняті особи, які здійснюють нарахування (виплату) доходів у вигляді орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення фізичним особам, зобов’язані стати на облік за неосновним місцем обліку відповідно до Порядку №1588.

ГУ ДФС у Київській області

 

Перевірте касовий чек в «Електронному кабінеті»

Головне управління ДФС у Київській  області звертає увагу, що у відкритій частині електронного сервісу ДФС «Електронний кабінет», доступ до якого здійснюється без ідентифікації особи, у режимі реального часу (24/7/365),  за посиланням cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check, споживачі мають можливість перевірити касовий чек, а саме: достовірність даних чеку та факт його передачі до ДФС. Така перевірка здійснюється з метою захисту прав споживачів та запобігання зловживанням під час здійснення розрахункових операцій.

У випадку відсутності або невідповідності реквізитів чеку на сервері ДФС наявному розрахунковому документу, споживач може направити до ДФС письмове звернення із цих питань з додаванням копій отриманих розрахункових документів для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів. У разі отримання користувачами фіскального чеку, який викликає сумніви, вони також можуть надіслати до ДФС електронний лист із прикріпленим фото чеку.

Пошук електронного чеку здійснюється за його фіскальним номером та датою. Для пошуку та перегляду фіскального касового чеку необхідно ввести: фіскальний номер РРО дату та час видачі чеку (для традиційних РРО).

ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування