Дайджест новин Уряду

Дата: 06.02.2019 08:28
Кількість переглядів: 509

Фото без описуУкравтодор обстежує дороги на предмет ураження

Державне агентство автомобільних доріг України рекомендувало службам в областях провести обстеження доріг на предмет виникнення ямковості та аварійності і, за умов сприятливої погоди, провести необхідні роботи з усунення дорожніх уражень. Про це йдеться у повідомленні агентства, розміщеному на офіційній сторінці Facebook.

«Через коливання температур та перезволоження дорожнього полотна на дорогах країни почала виникати ямковість. Для забезпечення безпечного проїзду дорогами державного значення в Укравтодорі розпорядилися до 6 лютого службам доріг в областях провести обстеження міжнародних та національних доріг, а з 8 лютого там, де дозволяють погодні умови, розгорнути масштабні роботи з ліквідації ямковості», - йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що обсяги ураженості необхідно розмежувати на аварійну ямковість та суцільні руйнування, ліквідація яких буде проводитися локальними картами. Генеральні підрядники, як зазначається, будуть залучені до робіт на об’єктах.

За планом, на найбільш проблемних ділянках будуть використовувати холодні асфальтобетонні суміші. Саме тому, Укравтодор розпорядився запустити в роботу асфальтобетонні заводи, сформувати на кожній дорозі ремонтні бригади та організувати їх щоденну роботу.

«На дорогах, де аварійна ямковість загрожує безпеці руху, буде встановлено відповідні попереджувальні знаки до завершення робіт. Якість проведення всіх ремонтів контролюватиме ДП «Дорожній контроль якості», - зазначили в агентстві.

Фахівці також звернули увагу на те, що на дорогах, де минулого року проводилися поточні середні, капітальні ремонти, масштабних ушкоджень дорожнього покриття не спостерігається.

«Аварійна ямковість інтенсивно утворюється на дорожньому покритті на тих дорогах, які експлуатуються понад встановлені терміни та давно потребують ремонтів. Через коливання температури повітря, перезволоження дорожнього полотна та інші погодно-кліматичні фактори асфальтобетонне покриття зазнає значних деформацій та руйнувань», - пояснили в Укравтодорі. Там також зазначили, що аварійний ремонт є тимчасовим заходом для забезпечення безпечного руху автотранспорту та захисту дорожнього «одягу» від подальшого руйнування.

Дорожники звернулися до учасників руху з проханням бути уважними у місцях проведення аварійних дорожніх робіт і неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху. «Особливо закликаємо не ігнорувати попереджувальні дорожні знаки, які встановлені на аварійно-небезпечних ділянках автошляхів, та завчасно знижувати швидкість руху», - додали в Укравтодорі.

В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті виставки до 90-ліття створення ОУН «Зродились ми великої години»

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті виставки до 90-ліття створення ОУН «Зродились ми великої години» в Національному музеї історії України.

В’ячеслав Кириленко подякував за важливу роботу директору Національного музею історії України Тетяні Сосновській, співорганізаторам - Фундації імені Олега Ольжича, і наголосив, що завданням Уряду є відновлення і реалізація політики національної пам’яті, яка не може лишати і шпарини брехливій російській пропаганді.

«Відновлення пам’яті і поваги до Організації Українських Націоналістів – пряме завдання Уряду. Це те, до чого ми довго йшли, бо тема ОУН довгий час потерпала від перекручувань російської пропаганди. Усе, що стосується українського національного збройного підпілля, намагалися знищити. Зараз чесне ім’я – ОУН, Степана Бандери – відновлено законом, і тепер ніхто не має права зневажати борців за незалежність України. Бо завдання ОУН – захист своєї держави і боротьба за заможну і потужну Україну – з порядку денного не знімається і тепер», – сказав на відкритті Віце-прем’єр-міністр.

На виставці представлені унікальні оригінали документів, особисті речі видатних діячів ОУН 1920–1940-х рр. Зокрема, відвідувачі мають нагоду побачити вінчальне свідоцтво, рукописи та особистий блокнот голови проводу ОУН Євгена Коновальця.

Довідково

Організація Українських Націоналістів створена 3 лютого 1929 року у Відні. ЇЇ головною метою було становлення і побудова самостійної Української держави. Гімн ОУН «Зродились ми великої години» став маршем українського війська на параді до Дня Незалежності України 2018 року.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Переведення радників з питань рівності на штатні посади сприятиме інтеграції принципу рівних прав і можливостей у всіх сферах

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з радниками з гендерних питань, які працюють в органах центральної виконавчої влади та місцевого самоврядування. Учасники зустрічі, зокрема, обговорили проект постанови Уряду «Про затвердження Типового положення про Радника з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі». Положення розробили відповідно до норм низки нормативно-правових актів, зокрема, Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та Плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

«Ми всі зацікавлені в тому, щоб професійність і спроможність людей, які працюють на посадах радників з питань рівності чоловіків та жінок, зростала. Очевидним є те, що фахових людей, які володіють потрібними знаннями, сьогодні недостатньо на всю країну», – заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, радники з гендерних питань можуть стати значно ефективнішими після переведення на штатні посади в органах державної влади і місцевого самоврядування. Це дозволить інтегрувати гендерний підхід в усі реформи та сфери життєдіяльності держави. «Якщо всередині системи не буде таких людей, то процес рухатиметься тільки до того часу, поки залишатиметься політична воля і бажання згори», – зазначила Віце-прем’єр-міністр. За її словами, переведення гендерних радників у штат також сприятиме підвищенню їхньої професійної кваліфікації і глибшому зануренню у всі процеси.

«Нам варто подумати над тим, щоб радниками та радницями ставали люди, для яких питання прав людини та гендерної рівності є не просто словами зі здобутого сертифіката, а справжньою цінністю. Ми маємо убезпечити цю посаду від формалістичного підходу та непрофесійності», – наголосила Віце-прем’єр-міністр.

Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала, що чинний Уряд вперше в історії незалежної України пріоритезував гендерні питання у своїй Програмі дій. За час своєї діяльності Кабінет Міністрів схвалив Державну програму забезпечення рівних прав та можливостей до 2021 року, Національний план дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та Національний план дій до 2021 року з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок (CEDAW).

До програм Фонду енергоефективності мають бути залучені муніципалітети, – Геннадій Зубко

До співфінансування програм Фонду енергоефективності мають залучатись муніципальні і обласні програми з енергоефективності. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами засідання Координаційної ради донорів Фонду енергоефективності та Мультидонорського трастового фонду, спеціально створеного ЕС та урядом Німеччини для підтримки реформи енергоефективності в Україні.

«Не тільки ОСББ повинні бути задіяні в програмах Фонду енергоефективності, а й муніципалітети. Ми маємо їм дати чіткий сигнал та мотивацію, щоб вони включалися у співфінансування програм з енергоефективності. Це питання розглянемо вже на наступному засіданні Координаційної ради донорів», – підкреслив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що сьогодні за підтримки партнерів з ЄС/ПРООН підготовлені і вже працюють 24 регіональні координатори, які допомагатимуть як із створенням нових ОСББ у всіх регіонах, так і залученням муніципалітетів до програм Фонду енергоефективності.

Інформаційні матеріали Кабінету Міністрів України можуть бути використані журналістами, які висвітлюють відповідну тематику, на їх розсуд. При публікації прохання робити посилання на джерело.

                

З повагою

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету Міністрів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування