«Нас об’єднала любов до музики»

Дата: 06.02.2019 08:26
Кількість переглядів: 605

Фото без опису1 лютого 2019 року в концертній залі Яготинської дитячої школи мистецтв відбувся концерт учнів класу викладача Ірини Борисівни Самоп’ят під гаслом «Нас об’єднала любов до музики». Вже стало доброю традицією щороку взимку проводити такий музичний вечір викладача зі своїми вихованцями, який дає змогу показати свої здібності, свою майстерність батькам та шанувальникам музичного мистецтва, а глядачам в свою чергу насолодитися прекрасною грою юних музикантів.

Майже кожен учень Ірини Борисівни  має свої  здобутки в творчому житті. Вони є неодноразовими переможцями Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів-конкурсів дитячої творчості, постійними учасниками шкільних концертів та інших культурно-мистецьких заходів.   І хоча у кожного з учнів різні мрії та захоплення  в побутовому житті  всіх їх об’єднало одне -  любов до музики.

В програмі прозвучало багато творів композиторів-класиків, сучасних  українських та зарубіжних  композиторів, музика різних стилів, єпох в сольному та ансамблевому виконанні. Порадували артисти грою на інструментах, вокальними та літературними творами.

Відкрив концертну програму Денис Романій. У його виконанні прозвучала «Патетична соната» Л. Бетховена, присвячена учасникам АТО та всім хто здобуває мир для нашої славної країни. Також на протязі концерту Денис  ще не раз радував глядачів своєю грою.

Перейняла естафету виступу його сестричка, зовсім юна  Ніка Романій.   Також сольні номери на фортепіано представляли: Таня Грудзевич, Поліна Ігнатенко, Даша П’ята, Женя Демиденко.  До речі, Женя представила себе не тільки піаністкою,  в її виконанні прозвучали і вокальні твори.

На концерті глядачі мали змогу почути і сучасний електронний музичний інструмент – синтезатор. А представили його: Настя Тігалова, Саша Хорольський, Ілля Грудзевич. Кожен учасник програми виконував по декілька творів  З музичними номерами перепліталися і  вірші у виконанні Поліни Ігнатенко, Жені Демиденко та Насті Тігалової. 

Неможливо забути і  виступ вокального ансамблю учнів класу Ірини Борисівни «Наш клас», який вперше дебютував на сцені.

Неперевершена атмосфера панувала на музичному  вечорі. Глядачі, затамувавши подих, сприймали музичні звуки, які народжувалися під віртуозними пальцями юних артистів.

Наприкінці свята директор школи мистецтв Дьогтяр М.В.  висловив подяку  викладачу Ірині Борисівні та учням класу  за проведення такого чудового концерту, отримання  великого задоволення від виступів артистів та вручив грамоти за підготовку та перемоги у Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях-конкурсах дитячої творчості в 2018-2019 навчальному році.  В наш час  в розмаїтті великої кількості спокус в сучасних технологіях дуже важко організувати і утримати дитину  в мистецтві. Та в класі Ірини Борисівни навчаються  працьовиті, талановиті та з нейморівним почуттям відповідальності учні, яких об’єднала велика любов до музики.

 

                                                                                       А.М. Романова



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування