Об’єднатися всім разом, аби виразити знак солідарності тим, хто вимушено покинув свої домівки

Дата: 21.06.2019 10:15
Кількість переглядів: 700

Щороку, 20 червня за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців. Для багатьох країн, у тому числі і для України, стає дедалі актуальнішою тема біженців. Це пов’язано із існуванням у ряді держав «гарячих точок», воєнними діями, нестабільністю політичних режимів, голодом, стихійними лихами тощо.

Цього ж дня, на території Пункту тимчасового розміщення біженців був проведений захід приурочений до Всесвітнього дня біженців.

«Міжнародний День біженця - можна охарактеризувати як день співчуття, день небайдужості до людей, які не з власної волі втратили житло, сім'ю, рідних. З почуттям відповідальності, гуманності та людяності міжнародне суспільство консолідує свої зусилля для полегшення важкої долі біженців. Україна також бере участь у цих процесах. Протягом багатьох років наша держава є і безапеляційно надалі буде безпечною країною для людей, які, захищаючи власне життя і життя своїх неповнолітніх дітей, були змушені шукати підтримку в інших країнах. Як правило, біженці опиняються в новому середовищі серед людей іншої національності, віри, культури і загалом іншого світосприйняття. І завдання країни, яка надає цим людям притулок, - максимально сприяти їх адаптації до нових умов проживання і піклуватися про їх якнайшвидшої інтеграції в суспільство, дати кожному біженцю можливість відчувати себе людиною на другий, але все-таки Батьківщині»,- зауважила у своєму виступі директор ПТРБ Тетяна Бєльченко.

Зі словами підтримки до жителів пункту звернулися виконувач обов’язків міського голови С.О. Овчаренко, перший заступник голови Яготинської райдержадміністрації Т.П. Сухенко, заступник голови райради В.А. Потельчак, депутат міської ради С.В. Галас та представник Центру міжрегіонального управління ДМС України в м. Києві та Київській області О.О. Пустовіт. Окрім цього Тетяна Петрівна вручила подяку соціальному працівнику Вікторії Яковенко, а Сергій Олександрович відзначив директора пункту біженців.

Проте, я певна, нікого не залишили байдужим слова переселенки про її долю, її Батьківщину, її біль… Зворушив до сліз і соціальний ролик наданий благодійним фондом «Рокада».

А тим часом на подвір’ї пункту біженців галасливу малечу розважали казкові герої з «Планети щастя», далі – спортивні подарунки від гостей заходу. Наостанок мешканці пункту біженців почастували гостей їхніми запашними національними стравами, які вони приготували власноруч.

Споглядаючи того дня на галасливих дітей та матерів, серця яких спокійні за своїх дітей, вкотре переконуєшся, що попри все ми маємо берегти мир. Будьмо солідарними до тих, в чиї двері увірвалося горе. Бережімо в своїх серцях мир та спокій.

Головний редактор газети "Яготин -місто моє"

Яна Ревенко

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування