Отримати довідку про несудимість у сервісному центрі МВС – ЛЕГКО!!!

Дата: 18.01.2019 08:14
Кількість переглядів: 579

Фото без описуМинуло трохи більше року з того часу, коли сервісні центри МВС почали видавати довідки про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України. За цей час послуга набула значної популярності. Наприклад, 2018 року її замовило майже 117 тисяч українців. У Київській області довідку про відсутність судимості торік отримали маже 16 тисяч громадян. Це на 3 тисячі 300 виданих довідок більше, ніж 2017 року. Така статистика є прикладом ефективної діджиталізації державних послуг - одного з пріоритетів реформи сервісних центрів МВС. Переведення послуг в онлайн робить їх доступними, зручними та заощаджує   час.

Зазвичай довідку замовляють при влаштуванні на роботу, під час оформлення або поновлення документів, виїзду за кордон, оформлення громадянства, отримання дозволу на володіння зброєю, для надання в органи соціального забезпечення тощо. Право на отримання з персонально-довідкового обліку відомостей про себе особа набуває з моменту досягнення 14-річного віку. Найкраще замовити і отримати такий документ в одному з наших територіальних сервісних центрів. Для цього є кілька вагомих причин.

1. Вартість

У територіальному сервісному центрі МВС довідка про відсутність судимості видається безплатно.

 

2. Замовлення онлайн

Завдяки науково-технічному прогресу все більше послуг можна отримати, не виходячи з дому. І ця послуга – не виняток! Тож замовити довідку про несудимість можна буквально не виходячи з домівки! Для цього потрібно зареєструватися за допомогою Електронного цифрового підпису та заповнити електронну форму. Готовий документ можна отримати особисто в обраному територіальному сервісному центрі МВС, пред’явивши адміністратору сервісного центру паспорт чи інше посвідчення особи, або ж в електронному варіанті – довідка надійде на електронну адресу, вказану у формі замовлення.

 

3. Замовлення у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС

Одним із ключових принципів роботи сучасних сервісних центрів МВС є екстериторіальність. Тобто можливість отримати послугу там, де зручно - не залежно від місця реєстрації. Тож якщо доступу до мережі Інтернет немає, замовити й отримати потрібний документ можна у найближчому сервісному центрі. Під час особистого подання запиту потрібно лише заповнити заяву та надати адміністратору документ, що посвідчує особу.

4. Можливість подання запиту представником, а не особисто

У разі, якщо за довідкою звертається представник, необхідно надати документ, що посвідчує його особу, оригінал і копію нотаріально завіреної довіреності, яким представника уповноважено отримати в сервісному центрі МВС довідку про відсутність судимості, а також заяву та копію документа фізичної особи, стосовно якої замовляється довідка.

 

«Як можна унеможливити корупційну складову та зробити це в зручний для громадянина спосіб ? Тільки через впровадження електронних сервісів, це самий дієвий та швидкий спосіб без шокових рішень» - написав на своїй сторінці у Facebook начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій .

«Таких зручних сервісів має ставати більше. Значно більше. Працюємо далі».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування