Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 23.11.2018 08:12
Кількість переглядів: 571

Фото без описуОлексій Кавилін: «Сума надходжень зі сплати єдиного внеску зросла на 30%»

Сума надходжень зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень-жовтень 2018 року складає 6,8 млрд. грн. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. Згідно з наданою ним інформацією, цей показник на 30% перевищує минулорічний: додатково на виконання державою соціальних гарантій перед громадянами  надійшло 1,6 млрд. грн.

Зокрема, як зауважив очільник фіскальної служби області, на збільшення суми, що надійшла зі сплати єдиного внеску, значним чином вплинуло зростання мінімальної заробітної плати з січня поточного року та залученням до сплати єдиного внеску певних категорій осіб (фізичних осіб — підприємців на загальній системі оподаткування, які не отримують доходу, а також членів фермерських господарств).

Окремо Олексій Кавилін підкреслив результативність спільної роботи фіскальних органів та Головного управління Держпраці у Київській області з проведення заходів з детінізації зайнятості населення. Так, станом на 5 листопада поточного року, роботодавці Київщини подали до податкових органів 18 630 Повідомлень про прийняття на роботу, що на 16% більше за відповідний період минулого року.  «Збільшення надходжень єдиного внеску свідчить про підвищення ефективності державної політики у сфері захисту трудових прав людей шляхом зменшення використання не задекларованої праці та посилення дисципліни у сфері  сплати податків», - зазначив начальник податкової служби області.

Сплата роботодавцями єдиного внеску забезпечує виконання державою соціальних гарантій перед громадянами, адже сплачені кошти направляються саме на  соціальний захист населення.  За рахунок цих коштів держава виконує свої зобов’язання по забезпеченню фінансування пенсій та виплаті інших соціальних гарантій: оплаті лікарняних листів, у тому числі по вагітності та пологах,  виплаті допомоги  на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань та інших виплат.

Станом на 01.11.2018 зареєстровано 218 860 платників єдиного соціального внеску: з них 69 880 юридичних осіб та 148 980 фізичних осіб. Минулого року кількість зареєстрованих платників єдиного соціального внеску  становила 201 497 платників єдиного соціального внеску: з них 65 540 юридичних осіб та 135 957 фізичних осіб.

ГУ ДФС у Київській області

За результатами роботи підрозділів аудиту ГУ ДФС Київщини до бюджету надійшло 60.6 млн. грн.

За результатами документальних перевірок проведених підрозділами аудиту ГУ ДФС у Київській області, донараховано узгоджених податкових зобов’язань на суму 1,7 млрд. грн., в тому числі за актами звітного року – 218 млн. гривень.

Станом на 1 листопада 2018 року 60,6 млн. грн. вже надійшли до бюджету грошовими коштами. Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 1,2 млрд. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 17,9 млн. гривень.

Крім того, за січень-жовтень 2018 року проведено 1 590 фактичних перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 17,2 млн. грн., з яких 10,2 млн. грн. сплачено до бюджету.

ГУ ДФС у Київській області

До Держбюджету від платників Київщини надійшло 4,1 млрд. грн.

З початку поточного року суб’єкти господарювання Київщини перерахували до державного бюджету 4,1 млрд. грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг). Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. За наданою ним інформацією, ця сума на 1.1 млрд. грн., або на 37% перевищує минулорічний показник. Надходження ПДВ з урахуванням бюджетного відшкодування протягом січня-жовтня 2018 року склали 3,1 млрд. грн., що на 20%, або на 1,6 млрд. грн. більше за відповідний показник минулого року.

Водночас, з початку 2018 року за фактами незаконної заяви на відшкодування ПДВ з державного бюджету розпочато 4 кримінальні провадження на суму 20,5 млн. гривень.

Крім цього, за фактом ухилення від сплати ПДВ розпочато 15 кримінальних проваджень, з яких 1 - за фактом неправомірного використання спецрежиму  сільськогосподарських виробників (переробників) на суму 81,4 млн. грн. У кримінальних провадженнях даної категорії, зареєстрованих в ЄРДР у минулих роках, державі відшкодовано 9,2 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

У митній сфері з початку року податківці Київщини розпочали 8 кримінальних проваджень

В напрямку протидії кримінальним правопорушенням у митній сфері з початку року за матеріалами оперативних працівників розпочато 8 кримінальних проваджень, в т.ч. 6 - за ч. 3 ст. 212 КК України.

У поточному році слідчими закінчено 2 кримінальних провадження даної категорії та направлено до суду за ч. 4 ст. 212 КК України, у зв'язку з повним погашенням завданих державі збитків на суму понад 1,9 млн. гривень.

Припинено діяльність 2 «центрів мінімізації митних платежів», в ході відпрацювання яких, встановлено 12 СГД-вигодонабувачів, стосовно яких ініційовано проведення 6 документальних перевірок.

До митних органів направлено 33 запити щодо перевірки правильності визначення митної вартості товарів за результатами розгляду яких суму митних платежів додатково збільшено на 4 млн. 619 тис. гривень.

До митних органів направлено 19 орієнтувань та проведено 19 митних оглядів, за результатами яких складено 65 протоколів про порушення митних правил на суму 73,7 млн. гривень.     

За результатами направлених оперативними працівниками до підрозділів аудиту відомостей щодо порушень митного законодавства при здійсненні імпорту товарів по заниженій митній вартості та формування штучного податкового кредиту, проведено документальну перевірку, за результатами якої донараховано 16,1 млн. гривень.

В рамках досудового розслідування кримінальних проваджень накладено арешт на ТМЦ загальною вартістю 157,6 млн. гривень (з них 89,4 млн. грн. накладено арешт на суми ліміту ПДВ по 11 СГД, з яких - 6 суб’єкти зовнішньо-економічної діяльності).

ГУ ДФС у Київській області

Зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2018 №844 внесено зміни  до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, яка набрала чинності 23.10. 2018.

Постановою №844 зазначено, що продаж марок здійснюється на підставі поданих покупцем марок за місцем його реєстрації як платника акцизного податку в електронній формі:

- довідки про сплату суми податку, яка розрахована за ставками для готової продукції (для вітчизняних виробників алкогольних напоїв, для виробництва яких використовується спирт етиловий неденатурований);

- заявки-розрахунку кількості марок;

- копії платіжного документа про перерахування суми акцизного податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення - для імпортерів.

Видача марок акцизного податку виробникам тютюнових виробів здійснюється з урахуванням вимог п.п.222.1.2 п. 222.1 ст. 222 Податкового кодексу України, зокрема сплати акцизного податку протягом 15 робочих днів після отримання марок.

Змінами  також передбачено:

- необхідність позначення на марках акцизного податку для алкогольних напоїв іноземного виробництва суми акцизного податку за ставками, діючими на момент виробництва марки;

- заборону контролюючим органам вимагати від покупців марок акцизного податку документів, не передбачених постановою.

ГУ ДФС у Київській області

Податківці Київщини розпочали 2 кримінальні провадження у фармацевтичній галузі

У ході відпрацювання суб’єктів фармацевтичної галузі у поточному році за матеріалами оперативних працівників розпочато 2 кримінальні провадження, з них 1 за ч. 3 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податків службовими особами підприємств, що здійснюють діяльність у фармацевтичній галузі та 1 за ч. 2 ст. 364 КК України стосовно службових осіб Благодійної організації, які використовуючи пільги в оподаткуванні при імпорті гуманітарної допомоги, ввозили на митну територію України лікарські засоби для подальшої реалізації і отримання прибутку та службових осіб комунального закладу, які зловживаючи службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, використовували лікарські засоби не за призначенням.

В рамках кримінальних проваджень, пов’язаних із порушеннями податкового законодавства у фармацевтичній галузі, що кваліфікуються за ч. 3 ст. 212 КК України проведено слідчі дії (обшуки), за результатами яких вилучено бухгалтерські документи, документи фінансово-господарського характеру, чорнова бухгалтерія, медичне обладнання, грошові кошти у розмірі 5,2 млн. грн., комп’ютерну техніку, печатки, штампи нерезидентів, бланки з відтисками печаток нерезидентів, договори з ФОП, чекові книжки ФОП, чекові книжки нерезидентів, близько 1 кілограма золота (в банківських злитках та монетах) в гривневому еквіваленті по курсу НБ України на суму понад 1 млн. грн., цінні папери, орієнтовною вартістю в гривневому еквіваленті понад 1,5 млн. гривень.

Ліквідовано «конвертаційний центр», який з 2016 року – по теперішній час надавав послуги підприємствам реального сектору економіки фармацевтичної галузі м. Києва, Київської та інших областей з мінімізації податку на прибуток підприємств, формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.

Загальний встановлений обсяг проконвертованих грошових коштів «конвертаційного центру» склав понад 400 млн. грн., у тому числі сума ймовірних втрат бюджету складає понад 70 млн. гривень. За результатами проведених заходів вилучено грошові кошти на загальну суму понад 32 млн. гривень.

 З початку року у кримінальних провадженнях фармацевтичної галузі забезпечено відшкодування завданих державі збитків у розмірі понад
7,5 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

Змінено порядок ввезення громадянами транспортних засобів з іноземною реєстрацією

З метою удосконалення порядку ввезення громадянами в митному режимі тимчасового ввезення/транзиту транспортних засобів, зареєстрованих у відповідних органах іноземних держав, а також використання таких транспортних засобів на митній території України Верховною Радою України прийнято у другому читанні законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Передбачається запровадження Кабінетом Міністрів України тимчасового порядку, відповідно до якого протягом 180 днів з моменту набрання чинності цього законопроекту здійснюватимуться митні формальності щодо легкових автомобілів, що перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Також скасовуються обмеження відповідності екологічним нормам при митному оформленні легкових транспортних засобів, що були в користуванні, та автомобілів пожежних, визнаних гуманітарною допомогою.

Положеннями законопроекту посилюється відповідальність громадян за порушення умов тимчасового ввезення/транзиту транспортних засобів, що ввезені на митну територію України.

Зокрема, за перевищення строків транзиту та тимчасового ввезення більш, ніж на 30 діб встановлено штраф на суму 170 000 грн або конфіскацію транспортного засобу.

Водночас, передбачено, що у разі наявності факту недотримання строків та вимог митних режимів «транзит» та «тимчасове ввезення», особа може оформити у вільний обіг транспортний засіб із сплатою належних митних платежів та коштів в сумі 8 500 грн. При цьому, особа, відповідальна за дотримання вимог законодавства при переміщенні транспортних засобів в режимі «транзит» та «тимчасове ввезення» звільняється від відповідальності за порушення митних правил.

Законопроектом передбачено інформування Державною прикордонною службою України органів доходів і зборів про факти наміру перетинання державного кордону України особами, стосовно яких органами доходів і зборів було виявлено порушення митних правил.

Також запроваджується взаємодія органів доходів і зборів з Національною поліцією в частині контролю за дотриманням водіями порядку використання таких транспортних засобів на митній території України, недопущення порушення обмежень, встановлених Митним кодексом України, а також удосконалення порядку реєстрації і обліку транспортних засобів.

Довідково. З початку 2018 року (станом на 01.11.2018) в Україну було ввезено 173 тис. транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення (товарна позиція 8703 згідно УКТЗЕД) з іноземною реєстрацією в режимі «транзит», 53,1 тис. – у режимі «тимчасового ввезення».

З авто, ввезених цього року в режимі «транзит», 122,2 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією знаходяться в Україні з порушенням терміну. Наразі немає статистики з «тимчасового ввезення», оскільки термін перебування цих авто ще не завершився.

ГУ ДФС у Київській області

Чи застосовуються штрафні санкції до платника податків за порушення встановлених термінів зберігання документів з питань обчислення і сплати податків та зборів?

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що відповідно до п. 121.1 ст. 121 Податкового кодексу, незабезпечення платником податків зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених ст. 44 Податкового кодексу строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених Податковим кодексом, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування