Афганістан - це рана, що не перестає боліти

Дата: 18.02.2019 08:09
Кількість переглядів: 718

Фото без опису16 лютого 2019 року відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану. Саме пам’ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів нашого району. Вшанувати пам’ять тих, хто воював на чужій землі прийшли керівництво району та міста, воїни-інтернаціоналісти, представники трудових колективів, ветеранських організацій та громадськості.

Присутніх у залі воїнів – афганців привітали: голова Яготинської райдержадміністрації Василь Шмигановський, голова районної ради Петро Гайдай,  заступник міського голови Олена Федина, голова спілки ветеранів війни в Афганістані Микола Процик.

Керівники району звернулися до учасників заходу з побажаннями здоров’я та миру, відмітивши, що 30 - ть незабутніх років віддаляє нас від того часу, коли радянські воїни покинули обпалену чужим сонцем афганську землю і повернулися до своїх матерів і сімей. Вони подякували колишнім військовослужбовцям за проявлену мужність та стійкість, побажали всім міцного здоров’я, сімейного благополуччя та мирного неба над головою.

Голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський та голова районної ради П.В.Гайдай вручили відважним воїном афганцям медалі "Обовязок виконаний з честю".

Піднесений настрій в урочистій залі створили заслужена артистка естрадного мистецтва Алла Васик, народний аматорський хор ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять», народний аматорський ансамбль народної музики та пісні «Дивосил» та чоловічий склад народного аматорського хору «Джерело», співак В’ячеслав Розум, самодіяльний колектив «Дивосвіт». Запальними танцями вітали присутніх вихованці Яготинської дитячої музичної школи – зразковий хореографічний колектив «Лабіринт» та вихованці дитячо-юнацької спортивної школи.

Усі присутні вшанували пам’ять військових, які загинули під час бойових дій в Афганістані хвилиною мовчання.

Після завершення офіційної частини воїни-афганці відвідали меморіал воїнам-інтернаціоналістам, де було вшановано пам’ять померлих побратимів покладанням квітів та хвилиною мовчання.

На сьогодні в Україні налічується близько 150 тисяч ветеранів Афганістану. Мало хто з них сподівався, що за 25-ть років життя вже на власній землі, рідній Батьківщині доведеться взяти зброю до рук. Багато воїнів-інтернаціоналістів сьогодні в строю – вони передають свій безцінний бойовий досвід воїнам української армії, зі зброєю в руках захищають на сході країни незалежність свого народу. Крім афганців в цей день вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. На даний час в Україні налічується 330 тисяч ветеранів радянських війн, включно з Афганістаном, та 37 тисяч військових, що виконували миротворчі місії після 1992 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування