Вітання голови райдержадміністрації В.С.Шмигановського з Днем визволення України від фашистських загарбників

Дата: 26.10.2018 08:02
Кількість переглядів: 903

Фото без описуШановні ветерани, земляки!

Від щирого серця вітаю Вас з Днем визволення України від фашистських загарбників!

Сьогодні ми вшановуємо великий подвиг визволителів української землі, висловлюємо найщиріші слова подяки людям, які вибороли право на життя і свободу нашого народу, врятували від нацизму народи європейського континенту.

22 червня 1941 року. Цей день і рік вічно будуть жити в пам'яті людей України. Без оголошення війни німецькі війська атакували кордони Радянського Союзу. В цей ранок гітлерівські бомби впали на мирно сплячі міста і села.

Восени 1941 року майже вся територія України була захоплена фашистськими загарбниками. Та не скорився народ України під гнітом фашистських катів.

З перших днів війни Україна була центральною ділянкою воєнних дій. Війна двічі прокотилася по території України, знищуючи на своєму шляху людей, матеріальні та культурні цінності. За роки війни Україна втратила 8 млн. населення, із них у боях загинуло 2,5 млн., знищено військовополонених і цивільних осіб, померлих від голоду та відсутності медичної допомоги – 5,5 млн., 2 млн. було примусово вивезено на роботи до Німеччини. На території України цілком чи частково було зруйновано понад семиста міст і 28 тисяч сіл, близько 10 млн. людей залишились без даху над головою.

Битва за Україну тривала 22 місяці. У ході визволення країни силами чотирьох українських фронтів, які нараховували  понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 – жовтня 1944 було проведено серію, а точніше 35 блискучих наступальних операцій.

Сьогодні ми віддаємо данину поваги тим, хто героїчно боронив рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, вшановуємо пам'ять тих, хто загинув, визволяючи Україну від нацистських окупантів.

74 років відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не прошло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, якої зазнало людство. Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим. Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність усім, хто відстояв нашу Вітчизну. Обов’язок нащадків – бути гідними Вашого життєвого подвигу, усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.

Шановні ветерани, низько вклоняємося вам за мир і свободу, за те, що не дали розтоптати і поставити на коліна наше рідне місто, всю Україну. Кожен з вас – це жива історія України, приклад мужності та патріотизму. Величезна подяка всім, хто витримав на своїх плечах весь тягар тих часів, а потім відбудував і підняв зі згарищ українські міста і села. Ми пишаємося вами – своїми істинними героями. Низький уклін вам! І вічна пам'ять загиблим!

На жаль, зараз ми зіткнулися з новою трагічною реальністю. Вже тривалий час українцям доводиться зброєю захищати свою країну, протистояти агресору, який цинічно зважився на насильницьку перекроювання кордонів.

Ми шануємо і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожного дня..

Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності.

Тож бажаю всім захисникам нашої Батьківщини, їх родинам та всім жителям району здоров'я, добробуту, тепла й затишку, оптимізму і здійснення найзаповітніших мрій.

Нехай квітне і розвивається наша рідна яготинська земля, а життя кожної родини буде наповнено радістю, благополуччям і впевненістю у завтрашньому дні!

 

Голова Яготинської районної

державної адміністрації                                                                           В.С.Шмигановський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування