Герої не вмирають…Мітинг-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 19:11
Кількість переглядів: 588

Не плачте, мамо, я іще живий,
Хоча й лежу із кулею у грудях…
А наді мною, юним, молодим
Схилилися в скорботі люди…
Я не помру, ніколи не помру,
Мені в віках залишене безсмертя,
Хоча і вас тепер не обійму
Та я живу у всенароднім серці…

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, сьогодні, у п’яту  річницю цих трагічний подій в історії нашої держави на Алеї Слави зібралось очільники району та міста, керівники підприємств, установ та організацій, громадськість та молодь.

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні, встановлений Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

У період з 18 по 20 лютого 2014 року під час протестних акцій у державі сталися найбільш драматичні події, що призвели до масової загибелі патріотів України.

Герої Небесної Сотні поклали своє життя на вівтар Батьківщини. Вони отримували освіту. Працювали на благо рідної землі. Раділи життю. Народжували дітей. Виховували онуків. Жили в незалежній Україні. Проте, однієї миті обрали для себе зовсім інший шлях — і стали на захисті демократії в нашій державі, її національних інтересів. Окрилені, ніяка сила не змогла їх спинити, окрім кулі. Вони загинули, але своє останнє слово сказали: Україна має гідність! Україна має право жити вільно! 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих під час Революції Гідності в січні-лютому 2014 року в місті Києві та тих, хто віддав своє життя під час проведення Антитерористичної операції на Сході України.

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні  духовенство відправило панахиду по загиблим.

«Для мене Майдан почався з перших віче, які відбувалися в квітні-травні 2013 року. Потім, події листопада-грудня 2013 року – перший штурм Майдану…Новорічна ніч на Майдані… походи лютого під Генеральну прокуратуру… велика кількість вимог… велика кількість бажань… велика кількість спротиву… і сьогодні, під час співу Гімну України, згадались ті події, коли сотні тисяч…, ні, мільйони людей співають Гімн України як молитву, як єдине бажання, єдині пориви українського народу збудувати нове суспільство, нову гідну українську державу», - згадав про ті буремні події Олександр Кубар.

Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Слава Україні! Героям слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування