Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 21 вересня 2020 року

Дата: 22.09.2020 09:02
Кількість переглядів: 844

Фото без описуПрем’єр-міністр: Запобігання домашньому насильству та забезпечення постраждалих захистом — серед завдань Уряду

За участі Президента України Володимира Зеленського та дружини Президента Олени Зеленської 21 вересня у Києві відбулася зустріч із представниками громадських та міжнародних організацій щодо реалізації державної політики із протидії та запобігання домашньому насильству. У події також взяли участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова Офісу Президента України Андрій Єрмак та інші поважні особи.

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 268 нових кредитів на 682 мільйони гривень

Від моменту старту Програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки видали 3506 позик на загальну суму в 8,485 мільярда гривень. З них 6,797 мільярда гривень були видані в якості рефінансування попередньо отриманих позик, 1,378 мільярда підприємці отримали на капітальні інвестиції та 310,535 мільйона гривень – на поповнення оборотних коштів.

В Уряді презентували Стратегію цифрової трансформації соціальної сфери

Сьогодні за участю Віце-прем’єр-міністра України - Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова та Міністра соціальної політики України Марини Лазебної відбулась презентація Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери. Метою Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери є забезпечення європейських стандартів функціонування та надання послуг, зміцнення фінансової стабільності, підвищення прозорості соціальної сфери, а також оптимізації її адміністративних видатків.

За минулий тиждень нараховано 4,2 млн грн плати за перевантаження, - Владислав Криклій

За підсумками 14-20 вересня цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено ще понад 26 тисяч транспортних засобів, складено 445 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано близько 4,2 млн гривень плати за перевантаження.

За I півріччя експорт українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе збільшився на 19%, - Держрибагентство

За даними Державної служби статистики України, протягом січня-червня 2020 року нашою державою поставлено на зовнішні ринки 1 415 тонн свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе та іншого м’яса риб на понад 9,1 млн дол. США. Такий результат у грошовому вимірі на 1,4 млн дол. США (19 %) більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

«Об’єднані зусилля 2020»: кораблі ВМС приступили до практичного виконання завдань у морі

Міністерство оборони інформує, що корабельна тактична група ВМС ЗС України приступила до практичного виконання завдань у межах стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля 2020».

Поліпшений склад та розширений раціон: Міноборони розробило новий сухий пайок для військовослужбовців

Розширену лінійку поліпшених раціонів сухого пайка нового зразка на базі так званої 10-ї норми презентували в оборонному відомстві. Розрахований на разові прийоми їжі військовослужбовцями, новий пайок містить низку переваг порівняно зі старою версією. Серед переваг оновленої версії - розширення до 24-ох раціонів, замість доволі одноманітних страв із попереднього сухпайка, збільшений вміст м’яса та реторт-пакети, сучасніші та, за відгуками військовослужбовців, зручніші у використанні, ніж жерстяні банки.

У Миколаєві розпочав роботу Центр підтримки ВПО та ветеранів АТО/ООС

У Миколаєві розпочав роботу Центр підтримки ВПО та ветеранів АТО/ООС. Основний напрямок роботи Центру - психосоціальна адаптація, реабілітація та ментальне повернення у соціум людей, які постраждали від наслідків збройного конфлікту на сході України. 

Під Києвом відкрили кримськотатарський культурний центр «Бірлік»

У селі Чайки, що у  Київській області, відкрили кримськотатарський культурний центр «Бірлік». Центр займатиметься просвітницькою роботою про культурне життя кримських татар, розвитком та популяризацією їхніх традиційних цінностей, формуванням здорового способу життя. На базі культурного центру діятимуть мечеть, освітній центр, бібліотека, дитячий і молодіжний центр, спортивний центр.

Українська збірна з веслування на байдарках і каное завоювала 32 нагороди на турнірі в Угорщині, - Мінмолодьспорт

В угорському місті Сегед завершився міжнародний турнір «Олімпійські надії - 2020» з веслування на байдарках і каное, який приніс Україні медальний доробок.

Держенергоефективності: Литва – стратегічний партнер України, особливо, у розвитку біоенергетики

На цьому наголосив заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко, виступаючи на спільному засіданні Українсько-литовської та Литовсько-української ділових рад, що відбулося під головуванням Президента УСПП Анатолія Кінаха та Президента Конфедерації промисловців Литви Відмантаса Янулевічуса, а також за участю близько 50 представників ділових кіл двох країн.

Національну службу здоров’я визнано лідером у впровадженні відкритих даних в Україні

На сьогодні в електронній системі охорони здоров’я - понад 30,5 млн електронних декларацій пацієнтів, 60 млн е-записів, створених лікарями, та 10 млн е-рецептів, виписаних за програмою «Доступні ліки».

Національна служба здоров’я стала переможцем у номінації Open Data Government Awards за найвищі стандарти публікації відкритих даних центральними органами виконавчої влади.

Третій етап сертифікації вчителів 2020 відбудеться з 12 жовтня до 6 листопада незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіонах

Третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2020 – вивчення практичного досвіду роботи – відбудеться з 12 жовтня до 6 листопада. Він пройде незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіонах, де знаходяться школи учасників сертифікації. Про це повідомляє Державна служба якості освіти. За даними Служби, до третього етапу сертифікації допущено 1040 вчителів початкових класів.

Мінекономіки підготовлено новий проект Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України

18 вересня 2020 року Мінекономіки надіслано до зацікавлених органів проект Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, яка була розроблена з урахуванням прийнятої 14 вересня Стратегії національної безпеки України та на основі результатів вперше проведеного в Україні Огляду оборонно-промислового комплексу (ОПК).

Під час колегії НАДС обговорено актуальні питання розвитку державної служби

18 вересня вперше за останні півтора року відбулася колегія Національного агентства з питань державної служби. Проводила засідання Голова НАДС Наталія Алюшина. Оновлено положення та склад колегії, куди, крім керівництва НАДС, увійшли також представники Верховної Ради України, Офісу Президента України, ряду міністерств, громадські активісти.

Ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19

“Жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

У Бердянську відкрили реабілітаційне відділення

18 вересня 2020 року у Бердянську відкрито відремонтоване та оснащене приміщення сучасного реабілітаційного відділення Комунального некомерційного підприємства Бердянської міської ради «Бердянське територіальне медичне об’єднання».

Інвестиція в енергонезалежність: понад 25 тис. родин охоче використовують сонячні панелі

Т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура повідомив, що за останні кілька років в Україні стрімко зріс попит українців на сонячні панелі.

Якщо станом на кінець II кварталу 2017 р. більше 1600 родин мали власні СЕС, то на сьогодні  - вже понад 25600 таких сімей. Сумарна потужність усіх СЕСд – майже 700 МВт.

Триває конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за кошти ЄС

Міністерство розвитку громад та територій України відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р. № 827 «Деякі питання фінансування програм та проектів регіонального розвитку» (зі змінами), 3 вересня оголошено конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

На Харківщині стартував освітній online-проект для молоді «Основи оподаткування»

У Головному управлінні ДПС у Харківській області стартував освітній online-курс для молоді «Основи оподаткування». Ідею проведення такого заходу підтримали регіональні ЗМІ та навчальні заклади. Оскільки питання безпеки та здоров’я дітей є першочерговим – використовуються новітні форми інтернет спілкування за допомогою програми Zoom-конференції.

Упродовж минулого тижня підрозділи ДСНС врятували 54 осіб та ліквідували 3 тис. 187 пожеж

Упродовж минулого тижня (з 14.09 по 20.09) підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювали виїзди для проведення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів. Від початку тижня зареєстровано 3 тис. 732 надзвичайні події, на які забезпечено реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення. В результаті вжитих заходів врятовано 54 людей.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 21 вересня в Україні зафіксовано 2 675 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Кількість активних хворих становить 96 586. Загалом в Україні 178 353 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, із них 3 583 летальні, 78 184 пацієнти одужали. Проведено 2 058 638 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 672 пацієнти.

Аудитори Харківщини протягом січня - серпня 2020 року забезпечили відшкодування втрат на суму понад 240 млн грн

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня – серпня 2020 року за результатами контрольних заходів установили фінансових порушень на суму понад 390 млн грн. Зусиллями аудиторів забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 240 млн грн.

На Запоріжжі за 8 місяців нинішнього року переможці земельних торгів сплатили до місцевих бюджетів понад 1,9 млн грн орендної плати

Упродовж серпня 2020 року Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій  області як організатором земельних торгів успішно проведено 5 земельних аукціонів з набуття права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. За їх результатами продано права оренди на 9 земельних ділянок площею 241,03 гектара.

Держводагентство: На Дніпропетровщині долучилися до прибирання берегів річки Самара

19 вересня 2020 року на березі р. Самара, що на Дніпропетровщині, Голова Державного агентства водних ресурсів України Валентин Шліхта спільно з представниками Дніпропетровської облдержадміністрації, Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровського аграрно-економічного університету та громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації взяли активну участь у заходах у рамках екологічного івенту «Міжнародний день чистих берегів - 2020».

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування